MENIU CAUTĂ

Cât de bine e să fii protejatul lui Boc!

Distribuie

După ce ani la rând i-au fost oameni de încredere, unii dintre protejaţii fostului premier nu s-au mai întors la Cluj când acesta şi-a dat demisia din Guvern. Ei “au poftit” la funcţii mai bune şi gurile rele spun că ajutorul lui Boc a contat atunci când chiar le-au obţinut.

Ştefania Ferencz – Şefa de cabinet e în conducerea CNVM

A lucrat pentru Emil Boc încă din 2001, iar din 2004 a devenit director general al Direcţiei Patrimoniului municipiului şi evidenţa populaţiei din Primăria Cluj- Napoca. În perioada lui Boc la Palatul Victoria, Ştefania Ferencz (35 de ani) a fost adusă de la Cluj şi numită şefă de cabinet al premierului şi consilier de stat. Săptămâna aceasta, tânăra a fost validată de Parlament în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Conform Ziarului Financiar (ZF), membrii acestui for important pe piaţa de capital au fost aleşi în urma recomandărilor politice. Conform unor astfel de propuneri ar fi ajuns şi Ştefania Ferencz, de profesie avocat şi fără nici un fel de experienţă pe bursă, membru de conducere CNVM, susţin jurnaliştii de la ZF. O astfel de funcţie e plătită cu sume ce depăşesc 10.000 de euro pe lună. Legea spune că doar persoanele cu experienţă în piaţa de capital pot fi numite în asemenea posturi.

Raluca Elena Irofti- A fost consilier şi a ajuns diplomat

Raluca Elena Irofti a fost inspector la serviciul Protocol al Primăriei Cluj şi a fost cooptată de Boc în echipa sa de consilieri de la Palatul Victoria. După plecarea lui Boc de la Guvern, Irofti a rămas în Capitală. Şi nu oricum: la sfârşitul lunii trecute ea a câştigat un concurs pentru ocuparea funcţiei de ataşat pe probleme de muncă şi sociale la ambasada noastră de la Paris.
Surse din Ministerul Muncii susţin că postul a fost înfiinţat exact în ziua demisiei lui Boc din Guvern, iar condiţiile pentru concurs au fost în aşa fel puse încât Raluca Irofti să poată participa, deşi nu avea nici un fel de experienţă în domeniu. Poziţia de ataşat pentru probleme de muncă şi sociale este echivalentă ca grad cu cea de consilier diplomatic, pentru care este necesară o vechime în diplomaţie de 12 ani, ceea ce nu este cazul Ralucăi Irofti.

Cynthia Curt- De la asistent universitar, la consul

Cynthia Curt (37 de ani) a fost asistent universitar la catedra lui Emil Boc de la Universitatea Babeş-Bloyai din Cluj-Napoca. La sfârşitul anului 2005 a fost numită subprefect al judeţului, iar în primăvara lui 2008 ”a debarcat” la Bucureşti, pe o funcţie de inspector guvernamental. La ora actuală, Curt este consul general la Barcelona.

Cătălin Baba – A fost consilier, acum este ministrul educaţiei

Cătălin Baba (45 de ani) e unul din cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului premier. În 2001 era prodecan, iar în 2004, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde Boc deţinea funcţia de lector universitar.
Premierul l-a luat cu el la Bucureşti, mai întâi consilier la Guvern şi ulterior l-a promovat secretar de stat la Educaţie. Acum, Cătălin Baba este ministru al educaţiei.

Citește mai multe despre Emil Boc și PDL (Partidul Democrat Liberal) pe Libertatea.

Comentarii