Retete traditionale
Drob de miel
Ingrediente: un prapure de miel, maruntaiele unui miel, ceapa verde, marar, patrunjel, 3 galbenusuri, un ou intreg, grasime, piper si sare. Mod de preparare: se pun la oparit maruntaiele: inima, ficatul, plamanul si rinichii. Dupa ce au clocotit de cateva ori, se lasa sa se raceasca, apoi se taie marunt. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ceapa verde, frunzele de marar si patrunjel taiate marunt, galbenusurile de ou, oul intreg, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Pe o planseta se intinde prapurul de miel, iar in mijloc se pune toata compozitia; i se da o forma rotunda si apoi se inveleste in prapur. Se incalzeste bine o tavita, se pune grasimea si cand se infierbanta, se asaza drobul si se da la cuptor.
Pasca cu branza de vaci
Ingrediente: 750 g branza de vaci; 100 g unt; 200 ml smantana; 50 g gris; 50 g faina; 200 g zahar; 5 oua; sare; stafide; rom; coaja de lamaie. Mod de preparare: Intr-o cratita unsa se pune o foaie de aluat de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cate doua. In mijloc se pune umplutura. Se freaca branza intr-un castron pana ce se omogenizeaza, se adauga galbenusurile, untul topit (rece), smantana, sarea, grisul, faina, coaja de lamaie si stafidele, care s-au tinut o ora in rom. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, o lingura de rom si cand compozitia s-a intarit se pune peste branza, amestecand usor. Se preseaza cu mana lateral, inalt, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza, se unge cu ou si se da la copt in cuptorul incalzit.