Pepeni murati
Ingrediente: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina si hrean
Mod de preparare: Se aleg pepeni mici (aveti insa grija sa fie copti), care sa intre intregi pe gura borcanului. Se spala si se pun in borcane, intercaland printre ei si castraveti, gogonele si frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare grunjoasa. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Muraturi asortate
Ingrediente: Castraveti, patlagele, ardei grasi lungi, morcovi, pastai de fasole
Mod de preparare: Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac, dar de obicei se face din castraveti, patlagele, ardei grasi lungi, pastai de fasole fierte, morcovii taiati in felii. Dupa sortare si spalare, legumele se asaza la murat in borcane sau butoi. Se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaz. Apoi borca-nul se umple complet cu saramura pregatita cu 24 de ore inainte. Butoaiele (borcanele) trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. in acest timp, saramura care scade se completeaza.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_06c5c41d81efd8e3094c9b0ea1ea554b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_2b978e52d35d53dd64c2c3afaf44b0ee.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_5be22422ea597fcf95800b5e51037f6b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_07948c62cabeae6cd1ff455730a57f1a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_3917c7917290d238f7ae4869830eb9dc.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_7d93ae36934f43a225ee4ed36265b80c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_e5260288808be5d2ff7c44f8b54d22df.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.