Mergi direct la conținut »
UPDATE | Cherecheș, după ce ANI a anunțat că nu poate justifica 2.700.000 lei: „Am primit un dar, o donație din partea mamei mele, de un milion și jumătate de euro”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Cherecheș, după ce ANI a anunțat că nu poate justifica 2.700.000 lei: „Am primit un dar, o donație din partea mamei mele, de un milion și jumătate de euro”

UPDATE | Cherecheș, după ce ANI a anunțat că nu poate justifica 2.700.000 lei: „Am primit un dar, o donație din partea mamei mele, de un milion și jumătate de euro”

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în legătură cu averea lui Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare. Edilul nu poate justifica o diferență de aproape 3 milioane de lei între avere şi veniturile realizate. Primarul susține că a primit banii de la mama sa.

UPDATE 14.04: Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Cătălin Cherecheș a spus că suma care i se impută de către ANI ca nejustificată provin dintr-o donație primită de la mama sa, Viorica Cherecheș.

”În 2009 am primit un dar, respectiv o donație din partea mamei mele de un milion și jumătate de euro. Această chestiune a fost verificată de către ANI în 2010. Mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil și mi i-a transferat în numerar”, a spus Cherecheș.

El a adăugat că suspectează implicarea directorului SRI, Eduard Hellvig în decizia luată de ANI deoarece acesta s-ar fi confruntat și el, în 2012, cu acuzații ale Agenției, la originea cărora l-a bănuit pe actualul edil din Baia Mare.


„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către CHERECHEŞ CĂTĂLIN, Primar al municipiului Baia Mare, Judeţul Maramureş, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017”, se arată într-un comunicat al ANI.

În acest caz a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cătălin Cherecheş.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

„De asemenea, întrucât în declaraţiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelaşi act normativ”, mai precizează reprezentanţii ANI.

Potrivit ANI, Cherecheș a fost anunțat de această situație și nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens deși i-a fost cerut acest lucru de șase ori până acum.


Citește și:

FOTOREPORTAJ în Palestina. Cum decurge viața de zi cu zi pe un tărâm încărcat de istorie și încercat de conflicte

Close
Închide
  Close