MENIU CAUTĂ
, de Ovidiu Matache

VIDEO| Câteva sute de angajati de la ArcelorMittal Galați au protestat în curtea combinatului. Ei cer creșterea salariilor

Distribuie

Câteva sute de muncitori de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați au protestat, marți, solicitând salarii mai mari, după ce cu o zi în urmă a expirat contractul colectiv de muncă. În această perioadă, se poartă negocieri între sindicaliști și administrația combinatului pentru noul contract. La un moment dat, s-a creat o busculadă și s-a spart un geam.

Muncitorii s-au strâns „la turn”, sediul administrativ al combinatului, unde au cerut salarii mai mari. La un moment dat, în timpul protestului s-a creat o busculadă și un geam a fost spart.

În această perioadă, la combinatul siderugic de la Galați se poartă negocieri între sindicaliști și administrația combinatului, ultima ofertă a conducerii fiind o creștere a veniturilor de până la 250 de lei, în două etape, de la 1 ianuarie 2018 și 1 ianuarie 2019, în condițiile în care sindicatul AMG Siderurgistul solicită o creștere de aproximativ 30 la sută.

În plus, administrația combinatului dorește ca noul contract colectiv de muncă să fie încheiat pentru doi ani, în timp ce sindicaliștii vor încheierea contractului pentru o perioadă de doar un an.

Vechiul contract colectic de muncă a expirat luni și s-a convenit ca negocierile pentru încheierea noului cntract să se încheie până în 26 ianuarie.

Conducerea combinatului siderurgic nu a dorit să comenteze protestul angajaților de la ArcelorMittal.

Singura declarație a fost făcută de purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu.

„ArcelorMittal Galați își exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali în cadrul stabilit de lege pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea combinatului, dar și viitorul slujbelor în noua realitate economică”, a declarat Dorian Dumitrescu.

La această oră, protestul salariaților este pe cale sî se sfârșească.

Citește și: Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor premier interimar. Președintele cheamă partidele la consultări

Citește mai multe despre arcelormittal galati pe Libertatea.

Comentarii