MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 17:30

Câți bani ar putea primi ONG-urile de la Primăria Capitalei și care este condiția pusă de municipalitate

Distribuie

Primăria Capitalei a precizat câți bani ar putea primi ONG-urile de la Primăria Capitalei. Sumele provin din fonduri nerambursabile și ar fi îndreptate către activităţi nonprofit organizate de orice persoană fizică, juridică sau ONG (organizație neguvernamentală), în domeniile cultură şi protecţia mediului, precum şi pentru activităţile pentru tineret, adică seminarii, târguri, concursuri, festivaluri, ateliere de lucru sau schimburi de experienţă.

Proiectul privind regulamentul acordării finanţărilor nerambursabile a fost deja pus în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii, iar cei interesaţi pot trimite propuneri până în 24 iulie în scris, prin poştă sau la Centrul de informare al Primăriei Municipiului București (PMB), cu menţiunea „Recomandare la proiect de act normativ, ori pe site.

Potrivit regulamentului pus în dezbatere publică, în domeniul cultură sunt aşteptat proiecte care să crească accesul cetăţenilor la actul cultural şi a gradului de implicare a acestora în acţiuni culturale, sprijinirea tinerelor talente, promovarea cooperării culturale la nivel local, promovarea patrimoniului şi tradiţiei culturale, creşterea nivelului de informare cu privire la valorile tradiţiei, istoriei, ştiinţei şi artei locale şi promovarea produselor culturale oferite de organizaţii şi instituţii în domeniul cultural.

Mai exact, sunt vizate organizarea de spectacole de teatru, muzică, dans şi film, expoziţii de artă, carte, documentare, seminarii, conferinţe, dezbateri, târguri, concerte, concursuri, organizarea de trasee turistice şi acţiuni de vizitare.

„Programul de finanţare nerambursabilă îşi propune să sprijine iniţiative şi acţiuni ale persoanelor fizice şi juridice fără scop patrimonial din Municipiul Bucureşti, dar şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor acordate cetăţenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii', transmite PMB, citată de Digi 24.

Domeniile în care vor fi realizate proiectele sunt cultura, protecţia mediului şi activităţile pentru tineret. Orice persoană fizică sau juridică şi orice ONG poate propune proiecte care să fie finanţate cu fonduri nerambursabile de la bugetul Primăriei Capitalei, cu condiţia să contribuie cu cel puţin 10% din valoarea totală a finanţării, în numerar. Valoarea totală a finanţării acordate de PMB este între 9.000 de lei şi 93.000 de lei.

Pentru activităţile de tineret, sunt eligibile proiectele care vizează concursuri, festivaluri, cinemateci, campanii, târguri, expoziţii, dezbateri, conferinţe, ateliere de lucru, biblioteci electronice, schimburi de experienţă. Grupul ţintă pentru aceste proiecte este 14-35 de ani.

În ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător, se urmăreşte promovarea sistemului de colectare separată a deşeurilor, susţinerea şi promovarea protecţiei mediului prin utilizearea surselor de energie alternativă, îmbunătăţirea calităţii aerului şi dezvoltarea spiritului civic şi ecologic prin activităţi de voluntariat.

Proiectele propuse trebuie să cuprindă acţiuni de conştientizare a importanței utilizării sistemului de colectare separată a deşeurilor, campanii de informare şi conştientizare, acţiuni de promovare a mersului pe jos, pe bicicletă, folosirea mijloacelor de transport în comun, organizarea de activități educative, concursuri şi nu numai.

Acestea vor fi evaluate în funcţie de relevanţă, prin raportare la nevoia identificată la nivelul Bucureştiului, claritatea în alcătuirea planului de acţiune, realismul bugetului şi dimensiunea impactului previzionat.

În schimb, recent, ONG-urile din sănătate au fost lăsate fără finanțare. din cauza unei modificări a Codului Fiscal.

Și asta în timp ce persoanele fizice pot direcționa 3,5% din impozitul pe venit către ONG-urile sociale.


Citește și: EXCLUSIV / Cocaină și canabis pentru vedete și oameni de televiziune! Oreste și Raluca Bădulescu, printre martori


 

Citește mai multe despre ong, primaria capitalei și sume pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii