Mergi direct la conținut »
Cazul femeii din Brașov care a pierdut cinci degete, reevaluat de Casa de Pensii. Nu primea pensie de boală dintr-o „eroare”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cazul femeii din Brașov care a pierdut cinci degete, reevaluat de Casa de Pensii. Nu primea pensie de boală dintr-o „eroare”

Cazul femeii din Brașov care a pierdut cinci degete, reevaluat de Casa de Pensii. Nu primea pensie de boală dintr-o „eroare”

Răsturnare de situație în cazul cazul femeii din Brașov care a pierdut cinci degete și care nu primea pensie de invaliditate. Dosarul Elenei-Marinela Farcaş a fost reevaluat de Comisia Superioară din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (INEMRCM) care a decis revizuirea deciziei medicale și încadrarea în grad de invaliditate. Inițial, comisia stabilise că femeia nu era îndreptățită să primească pensie.

Casa Națională de Pensii a anunuțat, într-un comunicat, că Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă a dispus reanalizarea dosarului medical al pacientei Elena-Marinela Farcaş, notează hotnews.ro.

„Comisia Superioară întrunită în data de 26.03.2018 a reanalizat cazul, pe baza documentelor medicale şi a notelor explicative legate de caz, şi a decis modificarea procentului de incapacitate adaptativă la 50%, constatînd o eroare în aprecierea comisiei anterioare. Concluziile au fost transmise Cabinetului de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă Braşov pentru revizuirea deciziei medicale şi încadrarea în grad de invaliditate”, se arată în comunicat.

Conducerea INEMRCM a cerut explicații membrilor comisiei de avizare și control care au stabilit ca femeia să nu primească pensie.

„Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă îşi exprimă public regretul şi cere scuze doamnei Farcaş Elena-Marinela pentru situaţia creată”, se mai arată în document.

Situația tragică a femeii, care nu-și mai poate folosi deloc mâna, a fost relatată de medicul medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Medicul a scris pe pagina personală de Facebook despre Elena-Marinela Farcaş, femeia din Brașov, care a rămas fără cinci degete în urma unui accident de muncă și care nu pensie de invaliditate deoarece specialiştii care i-au evaluat capacitatea de muncă au decis că are o „deficienţă funcţională minimă”. Decizia a fost luată, deși femeia nu își poate folosi deloc mâna.


Citește și VIDEO/Migrația anotimpurilor dă peste cap recoltele românilor. Ce soluții avem pentru salvarea culturilor


 

Close
Închide
  Close