Mergi direct la conținut »
FOTO | Ce a apărut sâmbătă pe cer, în Masivul Postăvaru, de Ziua Națională
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Ce a apărut sâmbătă pe cer, în Masivul Postăvaru, de Ziua Națională

FOTO | Ce a apărut sâmbătă pe cer, în Masivul Postăvaru, de Ziua Națională

Un grup de turiști care a urcat pe 1 decembrie pe masivul Postăvaru a avut parte de o surpriză frumoasă. Oamenii au putut observa un fenomen destul de rar. 

Școala de ghizi Christian Adventure a postat pe pagina de Facebook câteva fotografii făcute în timpul unei drumeții pe mute.

Turiștii care aveau un drapel în mână au putut vedea pe cer un halo, un fenomen optic produs de lumina solară la interacțiunea cu particulele de gheață suspendate din atmosferă.

Imaginile publicate pe rețeaua de socializare au adunat aproape 7.000 de aprecieri și peste 12.500 de distribuiri.

Tot de 1 decembrie, salvamontiști din județul Suceava au amplasat, de Ziua Națională a României, drapele tricolore pe mai mulți munți din județ, din Masivul Rarău, dar și din Țara Dornelor. Pe peretele vestiv al Pietrei Mari din rezervația naturală Pietrele Doamnei a fost pus un drapel uriaș, de 27 de metri pătrați.

Citeşte și: FOTO/ Salvamontiști suceveni au pus de Ziua Națională un drapel uriaș pe Pietrele Doamnei și drapele tricolore mai mici pe principalele vârfuri din Țara Dornelor

FOTO Facebook Christian Adventure.


 

Close
Închide
  Close