Mergi direct la conținut »
FOTO | Ce a observat o mamă după ce i-a dat copilului său să mănânce o portocală. Fructul și-a schimbat culoarea Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Ce a observat o mamă după ce i-a dat copilului său să mănânce o portocală. Fructul și-a schimbat culoarea

FOTO | Ce a observat o mamă după ce i-a dat copilului său să mănânce o portocală. Fructul și-a schimbat culoarea

O femeie din Brisbane, Australia, pe numele ei Neti Moffitt, a sunat la poliție, la începutul lunii septembrie, și a cerut o anchetă, după ce o portocală pe care dorea să o mănânce fiul ei și-a schimbat culoarea în mov.

Cazul a provocat uimire în Australia, iar autoritățile spun că au deslușit misterul care înconjura acest caz.

Cu ajutorul oamenilor de știință, polițiștii au aflat că totul s-a petrecut în urma tăierii portocalei cu un cuțit foarte ascuțit, aceasta fiind o reacție naturală. Portocala respectivă nu a reprezentat vreun risc pentru sănătatea umană, scrie BBC.

Stwart Carswell, chimistul șef din cadrul instituției de sănătate din Queensland, a declarat că oamenii de știință au efectuat numeroase teste pentru a descoperi ce a dus la schimbarea culorii portocalei.

Rezultatele au arătat că un antioxidant natural al portocalei a reacționat imediat după ce a intrat în contact cu particulele de fier ale cuțitului proaspăt ascuțit.

Mama copilului spune că este foarte fericită că misterul a fost rezolvat și a mai povestit că portocala și-a schimbat culoarea în mov după ce fiul ei în vârstă de doi ani a mâncat câteva felii.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Sanda, mamă pentru zece copii abandonați: „Nu cred că te poate învăța o carte să fii mamă bună”


FOTO: PIXABEY

Close
Închide
  Close