De Cristian Anton,

Un studiu publicat pe 16 ianuarie în jurnalul The Lancet estimează că în 2017 au făcut septicemie la nivel global 49 de milioane de persoane, din care 11 milioane au murit. Este mai mult decât dublul numărului de morți estimate inițial în cazul acestei afecțiuni, indică sursa citată.

Este mai mare, de asemenea, decât numărul deceselor cauzate de cancer, boală care ucide 9,6 milioane de oameni în fiecare an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Mai mult de jumătate din cazurile de septicemie înregistrate în 2017 au fost în rândul copiilor, mulți dintre ei nou născuți.

”Am fost șocați să descoperim că decesele cauzate de septicemie sunt mult mai numeroase decât estimările anterioare, mai ales pentru că această afecțiune este perfect prevenibilă și tratabilă”, a declarat dr. Mohsen Naghavi, autor al studiului, profesor la Universitatea Washington.

Cele mai multe cazuri, la copiii din țările sărace

Septicemia este este un răspuns extrem al sistemului imunitar la o infecție, declanșând o reacție în lanț, prin care organismul își atacă propriile țesuturi și organe.

Numărul de cazuri de septicemie a scăzut totuși la nivel global, ținând cont că în anul 1990 s-au înregistrat 60,2 milioane de cazuri.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat între copiii și adolescenți din țările subdezvoltate, doar 15% de situațiile de decese în urma unui șoc septic raportându-se în țările dezvoltate.

Multe cazuri de septicemie pot fi prevenite prin facilitarea accesului la vaccinuri, pentru reducerea riscului de infecții, îmbunătățirea măsurilor de inigienă și o nutriție adecvată pentru copii și mame, mai spune studiul.

Citeşte şi:

Rechizitoriul în Dosarul Caracal | Ce probe are DIICOT că Luiza a fost în casa lui Dincă: un fir de păr şi „o microurmă” de sânge

Adriana Nedelea LA FIX: Vlad Voiculescu după ce a fost numit ”politician închipuit” de Gabriela Firea: ”Eu nu vreau să fiu unul dintre politicienii adevărați”

Torţionarul Tudor Stănică a obținut o nouă amânare la executarea pedepsei de 15 ani de închisoare, pe motiv că ar avea Alzheimer

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută