Mergi direct la conținut »
Ce buget au rezervat românii pentru cadouri de Sfântul Nicolae
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce buget au rezervat românii pentru cadouri de Sfântul Nicolae

Ce buget au rezervat românii pentru cadouri de Sfântul Nicolae

Moș Nicolae, primul moș din sezonul sărbătorilor de iarnă, îi face pe 87,3% dintre români să scoată bani din buzunare pentru cadouri. Potrivit unui studiu de piață realizat de MEDNET Marketing Research Center, suma medie cheltuită cu această ocazie este de aproape 350 de lei.

Din studiu rezultă că de-a lungul ultimilor 4 ani (2015-2018), procentul celor care sunt darnici cu ocazia Sfântului Nicolae este constant.

Cadourile preferate de Moș Nicolae sunt dulciurile (70,4%), urmate de jucării (48,2%) și de articole de îmbrăcăminte/încălțăminte (41,7%). Pe lista cu produse cumpărate cu această ocazie se numără si fructele, cosmeticele/parfumuri sau cărțile. Pe lângă acestea, au mai fost menționate bijuterii și accesorii, articole de design, accesorii pentru smartphone/tabletă sau chiar electronice și electrocasnice.

”Suma medie pe care respondenții o vor aloca pentru cadourile de Moș Nicolae este de 345,26 lei. Și, cu toate că anul 2018 a adus creșteri salariale, în special în sectorul public, suma medie alocată cadourilor pe care le va aduce Moș Nicolae nu a crescut față de anul trecut (345,26 lei în 2018 versus 340,92 în 2017)”, se arată în studiul MEDNET.

Aproape jumătate dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuie cu această ocazie între 100 și 250 lei.

Studiul a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban (orașe mici – sub 30.000 locuitori, orașe mijlocii – 30.000-100.000 locuitori, orașe mari – peste 100.000 locuitori) în perioada 23 – 29 noiembrie 2018, pe un eșantion de 812 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,30%.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Povestea nuieluşei lui Moş Nicolae, cel așteptat de copiii din toată lumea în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Tradiția spune ca ghetuțele să fie curate, iar darurile vor umple încălțările copiilor cuminți. Însă, pe cei obraznici și neascultători îi așteaptă o surpriză neplăcută: în locul cadourilor așteptate, se află o nuielușă. Aceasta are rolul de le aminti micuților ca până la anul, să devină ascultători, iar în locul nuielușei, vor veni din nou darurile.


Citește și: Cristina Neagu scrie istorie! A devenit cea mai bună marcatoare din toate timpurile la europene!


 

Close
Închide
  Close