MENIU CAUTĂ
17 Iul. 2018 21:00 , de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Ce dividende acordă Turbomecanica în acest an?

Distribuie

Am intrat, recent, în posesia unor acțiuni la SC Turbomecanica SA. Puteți să-mi spuneți ce dividende acordă Turbomecanica în acest an,  pentru aceste acțiuni, și de unde se pot ridica? (Ionel Hotătranu, Ilfov)

RĂSPUNS: În acest an, Turbomecanica acordă un dividend în valoare de 0,0242 lei/acțiune. Plățile au început la 29.06.2018, dar cei îndreptățiți își vor putea ridica banii până cel mai târziu la 29.06.2021. Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul emitentului, la data de 08.06.2018. Emitentul distribuie dividendele, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central.

Cei care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia. Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face fie prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise, fie în numerar, la ghişeele bancare ale BRD – GSG S.A. din întreaga ţară. La Bursa de Valori București, acțiunile Turbomecanica, cu o valoare nominală de 0,10 lei, se tranzacționează în ultima perioadă la un preț mediu de 0,24 lei/acțiune.

Comentarii