Ca toti romanii, si deputatii pun pe masa, in duminica de Pasti, oua rosii. Insa, cum ne-am mai modernizat si noi, in unele cazuri ouale sunt rosii doar cu numele. Parlamentarele ne-au povestit cum prefera sa arate ouale pe care le ciocnesc cu familia, dar si ce bucate se vor afla pe masa in ziua Invierii Domnului. La loc de cinste se afla tanara deputata PSD Carmen Moldovan, care e artista la incondeiatul oualor. ,,De Pasti mergem la mama, asa ca nu gatesc. Insa in sarcina mea cade ornarea oualor. Ma pricep sa le incondeiez, am invatat de la bunica mea, care era foarte priceputa,,, ne-a povestit Carmen Moldovan, care a tinut sa precizeze ca pe masa se vor afla numai oua rosii.
Traditionalista e si Mitzura Arghezi, care stie ca ouale trebuie sa aiba numai culoarea rosie. Deputata PRM va prepara sarmale, o ciorbita, fie cu galuste, fie cu perisoare. Nu va lipsi pasca, facuta dupa reteta bucovineana, avand in compozitie branza de vaci si smantana.
Democrata Paula Ivanescu are pe masa tricolorul. Si asta pentru ca vopseste ouale in rosu, galben si albastru. In plus, deputatei PD ii plac ouale cu model, pe care-l obtine punand pe ou o planta, dupa care il infasoara intr-un ciorap si-l pune la fiert. Constanta Popa (PRM) marturiseste ca si la ea in familie ouale de Pasti au diverse culori, inclusiv verzi, si au model obtinut dupa aceeasi metoda ca in cazul colegei de la PD. In plus, deputata PRM spune ca asaza ouale intr-un cosulet in care a pus beteala din pomul de Craciun, obtinand un efect vizual deosebit. Desi nu prea are timp – isi pregateste lucrarea de doctorat -, Constanta Popa sustine ca va pregati singura tot ce trebuie pentru masa, la loc de cinste aflandu-se stufatul de miel la care pune multa verdeata si-l gateste la foc mic.
Presedinta comisiei de munca, Smaranda Dobrescu, coloreaza ouale in toate nuantele. In plus, pentru efect, la cumpara de la Muzeul Taranului oua incondeiate. In familia Dobrescu a devenit deja traditional ca de Pasti sa se serveasca ,,Stroganoff,, de vita, neaparat cu varza noua si ciuperci. In schimb, Aura Vasile (PSD) se mandreste cu desertul pe care il prepara: pandispan cu dovleac. Deputata mai spune ca si ea vopseste ouale cu frunze de patrunjel prinse in ciorap, pentru model si, daca are timp, decupeaza iepurasi si alte figuri pe care le lipeste pe ou.