Mergi direct la conținut »
Ce greșeli au făcut apicultorii uciși de albine, în Buzău. "Normal că devin agresive"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce greșeli au făcut apicultorii uciși de albine, în Buzău. "Normal că devin agresive"

Ce greșeli au făcut apicultorii uciși de albine, în Buzău. „Normal că devin agresive”

După tragedia de ieri, când două persoane au murit înțepate de albine și alta e în șoc anafilactic, în Buzău, multă lume se întreabă acum ce greșeli au făcut apicultorii uciși de albine, în Buzău.

Tragedia a avut loc la intrarea în localitatea Aldeni, comuna Cernătești, când albinele unei stupine au devenit foarte agresive și au înțepat trei persoane, dintre care două au decedat, doi bărbați de 33 și 42 de ani, și o alta – în vârstă de 30 de ani, se află în șoc anafilactic. Din fericire, după intervenția medicilor, victima și-a revenit din șoc și a putut fi transportată la spital, în încercarea de a fi salvată.

Ei bine, cei trei au vrut să mute stupii ziua şi, din neatenţie, i-au răsturnat șu în acel moment, albinele au devenit agresive şi au atacat fulgerător. Mai mult, s-ar părea că unul dintre ei ar fi consumat alcool, fapt ce le înnebunește și mai mult pe albine.

„Nu şi-au dat seama că au desfăcut chingile de la maşină. Stupii au căzut din maşină, s-au spart”, a explicat , primarul comunei Cernătești, Petrică Mîrzea, pentru Digi 24.

Din cele trei victime, doar una a supraviețuit, iar anchetatorii vor sta de vorbă cu el, pentru a afla ce s-a întâmplat.

„Pe primul au reuşit să-l ducă la spital, dar în drum spre spital a murit. Pe cel de-al doilea, când am venit, l-am găsit decedat lângă maşină, cu mii de înţepături”, a mai spus edilul.

Cel de-al treilea bărbat a fost dus de urgenţă la spital, iar medicii au pus rapid diagnosticul: şoc anafilactic.

„În situaţia în care o familie de albine este deranjată în felul acesta, albinele normal că devin agresive. Este ca şi atunci când omului i se sparge o casă. Dacă era noaptea, atunci albina nu vede şi nu-i agresa în felul acesta”, a spus și Mihai Prahoveanu, unul dintre apicultorii din zonă.

Din primele informații, se pare că albinele – care ar aparține unui apicultor din Berca, același județ – fuseseră aduse în Aldeni, unde sunt salcâmi, dintr-o altă zonă cu rapiță. Insectele ar fi atacat în momentul în care stupii au fost descărcați, agresivitatea lor fiind pusă pe seama temperaturii ridicate.

Autorităţile au intrat în alertă, iar oamenii din zonă au fost sfătuiţi să rămână în case. Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

La faţa locului au fost chemaţi 12 apicultori, care au primit o misiune extrem de delicată – să mute stupii la marginea satului. Iată cum te protejezi de înțepătura albinelor și a viespilor!

În urmă cu aproximativ un an, un alt apicultor a fost ucis de albine, la Iași, în timp de fratele său erae în stare gravă.

Și tot anul trecut, dar în toamnă, un alt bărbat a fost ucis de un roi de viespi, în Vrancea, în timp ce cosea.CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV. Elena Lasconi se gândește să candideze la primăria din Câmpulung Muscel. Vecinii i-au spus deja că vor s-o voteze! 

Close
Închide
  Close