Spre deosebire de majoritatea frumoaselor noastre, care trec mai des pragul saloanelor cosmetice decat cel al propriei bucatarii, dominicanca ce i-a devenit sotie lui Mutu e mandra ca stie sa gateasca si spune ca-si exerseaza des talentul culinar. Ca sa ne dovedeasca acest lucru, superba Consuelo a acceptat sa dezvaluie pentru cititorii Libertatii doua retete care-i ies trasnet si cu care il rasfata pe fotbalist de cate ori are ocazia: supa dominicana si salata mexicana.
Supa dominicana
O reteta de o complexitate medie, a carei prepapare dureaza cam o ora. Ingrediente: o jumatate de dovleac turcesc, 1 cartof, doua rosii, 1 morcov, doua cepe mici, o telina cu frunze, 200 g porumb fiert, 3 bucati piept de pui.
Mod de preparare: se pun intr-o oala la fiert pieptii de pui, taiati bucatele mici, morcovul taiat rondele, apoi cartoful taiat in patru bucati, cepele taiate in patru, telina facuta rondele si, la final, rosiile taiate in patru. Se ia jumatate de dovleac turcesc, se curata si se taie in bucati de dimensiunea unei palme, apoi se pune la fiert in aceeasi oala cu celelalte ingrediente (dar dupa ce a fost luata spuma de la carnea de pui). Dupa fierbere, bucatile de dovleac se scot si, cu ajutorul unui mixer, sunt pasate si turnate inapoi. Se obtine o crema la care se adauga sare dupa gust, frunzele de telina, porumbul fiert si doi ardei iuti mici, taiati marunt. Supa se poate servi atat calda, cat si rece.
Salata mexicana
Ingrediente: un avocado, o lingura de smantana, sare, 3 rosii, o legatura de patrunjel, 1 piept de pui, sos de rosii, un varf de lingurita de pasta de ardei iute, doua lipii.
Mod de prepapare: se curata avocado de coaja si se taie in feliute, dupa care se adauga smantana si sare dupa gust. Separat, se taie rosiile cubulete, se adauga patrunjelul si din nou sare. In alt vas se pune pieptul de pui taiat bucatele (dupa ce a fost fript la gratar), se adauga sosul de rosii, apoi pasta de ardei iute. Pe lipie se asaza un strat de avocado, apoi rosiile si, in final, carnea cu sosul de rosii. Se “impacheteaza” si se consuma rece.