Mergi direct la conținut »
Ce le-au cerut anchetatorilor cei doi suspecți în cazul crimelor de la fabrica de ciment: "Ne era dor"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce le-au cerut anchetatorilor cei doi suspecți în cazul crimelor de la fabrica de ciment: "Ne era dor"

Ce le-au cerut anchetatorilor cei doi suspecți în cazul crimelor de la fabrica de ciment: „Ne era dor”

Cele trei crime comise pe o platformă din cartierul bucureștean Drumul Taberei, prima în 2017, două în vara acestui an, rămân în continuare nerezolvate. Acuzați de omor și omor calificat, frații Florin și Marian Bonciu, din județul Vaslui, nu au mai fost chemați, în ultimele trei luni, la audieri, după ce au fost puși în libertate din lipsă de probe.

De Theodor Istrate,

Cei doi suspecți muncesc pe aceeași platformă unde au fost uciși paznicii. Frații sunt angajați unul la o unitate de producție de polistiren, iar celălalt, la o întreprindere de adezivi. „Lucrăm aici ca să câștigăm o bucată de pâine. Suntem vai de capul nostru. Lumea se uită urât în continuare la noi, deși suntem nevinovați. Dar ce putem face noi?”, a spus în exclusivitate pentru Libertatea Florin Bonciu.

«Ne era dor de ei»

Florin și Marian Bonciu sunt sub control judiciar și au interdicție de a părăsi Capitala.

În septembrie au primit însă aprobare de la Parchetul Tribunalului București să meargă acasă, la părinți, în Slobozia, localitate aflată în nord-vestul județului Vaslui.

„Ne era dor de ei pentru că nu-i văzuserăm de multă vreme. Am stat o săptămână în concediu toamna asta, după care ne-am întors la lucru, în București”, ne-a spus Florin.

La Vaslui, frații Bonciu au mers la postul comunal de poliție pentru a-și anunța prezența, așa cum este procedura și când sunt în Capitală.

„De când ne-au dat drumul, nu ne-a mai întrebat nimeni nimic. Nu am mai dat nici o declarație. Dacă eram vinovați și aveau probe mai erau noi liberi acum?”, spune Florin Bonciu.

Poliţiştii de la «Omoruri» continuă audierile în dosar

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei continuă verificările în cazul paznicilor morţi la fabrica de ciment. Ofiţerii au făcut, în ultimul timp, mai multe audieri, însă până acum nu au reuşit să dea de urma celui sau a celor care ar fi comis oribilele crime.

Fraţii Marian şi Florin Bonciu, reţinuţi iniţial de poliţişti şi eliberaţi ulterior de judecători din lipsă de probe, sunt în continuare pe lista suspecţilor.


Citește și:

INTERVIU / Adevăratele motive ale depresiei: neputința, frustrarea, invidia și lăcomia. Explicații de la psihiatrul Aurel Romilă

 

Close
Închide
  Close