Mergi direct la conținut »
Ce meniu de Centenar au deţinuţii de la Penitenciarul Jilava

Deţinuţii închişi la Penitenciarul Bucureşti-Jilava se vor bucura, pe 1 decembrie, de un meniu de sărbătoare.

De Remus Vlad,

Puşcăriaşii vor avea pe masă preparate gătite chiar în bucătăria penitenciarului, special pentru această ocazie, a Centenarului.

La micul dejun, deţinuţii vor primi ceai, biscuiţi, marmeladă, brânză şi ou. Pentru prânz, s-a pregătit o ciorbă de porc, pulpă de pui la cuptor, piure, murături şi un măr. Seara, cei aproximativ 1.100 de condamnaţi care se află, în aces moment, într-o celulă de la Jilava au în meniu mămăligă cu brânză şi smântână.

993 de lei „mănâncă” un deţinut în fiecare lună

Libertatea v-a prezentat, în urmă cu două luni, date despre cât costă întreţinerea unui deţinut în spatele gratiilor.

Costul pentru un singur puşcăriaş, care include lumina, căldura, transportul, hrana şi alte bunuri şi servicii de care beneficiază persoanele închise, se ridică la 993,98 de lei în fiecare lună. Suma este însă mult mai mare, dacă adăugăm şi salariile gardienilor şi ale personalului civil, ajungând undeva la 3.000 de lei.

Close
Închide
  Close