MENIU CAUTĂ
02 Sep. 2017 10:14

REZULTATE BACALAUREAT DE TOAMNĂ 2017. Ce rezultate au obținut elevii din Dâmbovița cu lucrările anulate la istorie

Distribuie

Rezultate Bacalaureatul de toamnă 2017. Cei doi elevi din Dâmbovița cărora le-au fost anulate lucrările la istorie în sesiunea din vară a examenului de bacalaureat au obținut note de trecere la examenul din toamnă.

Ana Maria Ioniţă, din Titu, și Mihai Alexandru Toma, din Moreni, cărora în vară le-au fost anulate lucrările deoarece s-a considerat că au făcut semne distinctive pe lucrare și că exsta un scris diferite pe foaia de examen au susținut din nou examenul la istorie, în sesiunea din toamnă.

Ana Maria a reușit să obțină nota 9.30 la examen și a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care susține că această notă este o dovadă clară a faptului că nu a încercat să fraudeze în prima sesiune. ”După ce ‘am fraudat examenul de Bac în vară, am obținut în toamnă 9.30. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi şi au crezut în mine. După toată experienta asta neplăcută am cunoscut o mulțime de oameni frumoşi care m-au susținut şi mi-au fost alături. Mulțumesc chiar şi celor din Minister pentru nedreptatea făcută. Acum, sper că am dovedit cine sunt şi simplul fapt ca mi s-a facut cea mai mare nedreptate, mi-aş dori să nu mai treacă nimeni niciodată prin ce am trecut eu”, a scris ea.

Cel de-al doilea elev căruia i-a fost anulată lucrarea la sesiunea din vară, Mihai Alexandru Toma, a obținut nota 6,65 la examenul de săptămâna trecută.

Cazul celor doi elevi din Dâmbovița a fost extrem de mediatizat în luna iulie după ce le-au fost anulate lucrările.

Elevii, care au susţinut examenul în centre diferite, unul în Titu, celălalt în Moreni, au aflat că au fost eliminați chiar la afișarea rezultatelor. Ana Maria, din Titu, a terminat liceul cu media 9, 87, se pregătea să devină studentă la ASE şi are admiterea în două săptămâni, iar băiatul din Moreni trebuie să dea admiterea la Academia de Poliţie. Când a văzut că a fost respinsă, fata a leșinat.

Ministrul Educației, Liviu Pop a anunțat că a trimis Corpul de control al ministrului pentru a face verificări la centrul de evaluare din Capitală, în cazul a doi elevi care au picat proba la istorie a examenului de bacalaureat după ce un profesor corector a considerat că pe lucrările lor sunt două scrisuri diferite.

De cealaltă parte, elevii au făcut plângere penală și își cuată dreptatea în instanță.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Andreea Esca recunoaște că nu s-ar descurca dacă ar munci pe teren. „N-am răbdare!”

Citește mai multe despre Bacalaureat și elevi pe Libertatea.

Comentarii