De Andrada Lăutaru (traducere),

O companie din California spune că robotul face parte din planul celor de la Apple de a deveni un producător „cu buclă închisă”, care nu se bazează pe industria minieră, un obiectiv agresiv despre care unii analiști din industrie au spus că este imposibil de atins, mai notează Reuters.

Între timp, într-un depozit din Texas, robotul Apple Daisy a fost proiectat pentru a distruge iPhone-uri, astfel încât 14 minerale, inclusiv litiu, să poată fi extrase și reciclate, arată aceeași sursă.

Daisy folosește un proces în patru etape pentru a îndepărta bateria unui iPhone, cu un aer de -80 grade Celsius și apoi scoate șuruburi și module, inclusiv monitorul haptic care face un telefonul vibrează.

Componentele sunt apoi trimise la reciclatoare pentru ca mineralele să fie extrase și rafinate. 

Daisy poate distruge 200 de iPhone-uri pe oră. În 2017, robotul din Austin a procesat 1 milion de iPhone, a spus Apple, conform Reuters. 

Apple a ales iPhone-ul pentru a fi primul dintre produsele sale pe care Daisy le dezasamblează din cauza popularității sale în masă, a spus pentru Reuters, Lisa Jackson, șefa companiei pentru mediu, politici și inițiative sociale.

Mulți directori minieri remarcă, de asemenea, că, odată cu popularitatea în creștere a vehiculelor electrice, mineralele nou exploatate vor fi necesare într-o scară și mai mare, o realitate pe care Apple o recunoaște, arată Reuters. 

„Nu suntem în mod necesar concurenți cu oamenii care se ocupă cu mineritul”, a declarat Jackson, care a condus Agenția pentru Protecția Mediului din SUA sub președintele Barack Obama. „Nu există nimic pentru care minerii să se teamă în această dezvoltare”, mai notează Reuters.

Foto: Apple

Citeşte şi:

„Am plătit 250.000 de dolari pentru o călătorie în spațiu”. Ce așteptări are femeia de 61 de la „vacanța” visată de 15 ani

POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | Între Arca lui Noe și jucăriile lui Mițu și Baruțu

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor