Buncărul, care se găsește în Franța, va fi deschis publicului larg, conform paginii online în engelză a site-ului pravda.ru, la 21 decembrie, data prevăzută în calendarul maiaș ca fiind sfârșitul lumii. Măsura luată de francezi se adresează celor care cred în aceste predicții, propunând muzeul, în spirit de glumă, desigur, drept o soluție salvatoare. Cu toate acestea însă, cei mai slabi de înger pot vedea o scăpare în construcția din Hexagon.
Faptul că muzeul este dechis la acea dată este o situație excepțională, având în vedere că programul de vizitare al fortificației este în intervalele: 15 martie-14 iunie și 16 septembrie-15 noiembrie ale fiecărui an.
Linia Maginot – traducerea din franceză a sintagmei ”Ligne Maginot”, nume dat după Ministrul Apărării al Franței, André Maginot, reprezintă un șir de fortificații din beton, obstacole antitanc, dotate cu artilerie grea, cazemate, mitraliere și alte elemente de apărare ridicat între anii 1920-1930. Construcția a fost modernizată între anii 1930-1940 și se situează de-a lungul graniței Hexagonului cu Germania, Belgia, Luxemburg, Elveția și Italia.
Francezii au construit linia pentru a oferi timp armatei franceze să se mobilizeze în cazul unui atac german. Experții militari au lăudat Linia Maginot, ca o lucrare genială, crezând că ea ar preveni orice invazie viitoare din est (în special, din Germania).
Subsolul reprezintă nu doar o fortăreață bine pusă la punct, dar aici se găsesc aproape toate utilitățile unei gospodării. Astfel, la 30 de metri sub pământ se află bucătării ce pun la dispoziție cuptoare electrice, filtru de cafea, aparate de curățat, boilere, dar și cazarme blindate ce fac legătura către coridoare lungi de kilometri.