MENIU CAUTĂ

Ce se va întâmpla cu fetița din Petroșani, dispărută de acasă după ce a plecat la cimitir să ceară pomană

Distribuie

Delia Dorbanțu, fetița de 7 ani din Petroșani, dată dispărută de familia sa după ce a plecat cu un om al străzii să ceară pomană din cimitir, va ajunge într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Și frații ei gemeni urmează să fie luați din sânul familiei, scrie Adevărul.

Protecţia Copilului a fost sesizată pentru efectuarea unei achete sociale care a stabilit că minora nu poate fi îngrijită corespunzător de mama acesteia.

„Copiii nu mai pot rămâne acolo, condiţiile sunt improprii. Nu mai pot rămâne în familie. Se va dispune plasament în regim de urgenţă atât pentru fetiţă cât şi pentru cei doi fraţi gemeni ai acesteia”, a prezizat Geanina Ianc, directorul executiv al DGASPC Hunedoara.

Ancheta socială continuă, iar părinţii riscă decăderea din drepturi faţă de cei trei copii, iar Delia şi fraţii săi ar putea ajunge în plasament la asistenţi maternali profesionişti.

Fetița din Petroșani dată dispărută de părinți a fost găsită teafără, la o săptămână de la dispariție. Copila de 7 ani a fost găsită a fost găsită azi noapte, într-un cămin dezafectat din Vulcan, la 12 kilometri distanță.

IPJ Hunedoara a furnizat primele imagini cu fetița din Petroșani găsită în viață la o săptămână de la dispariție.


Citește și: DNA: Tăriceanu ar fi primit mită 800.000 de dolari de la o firmă din Austria! Dosarul, constituit la cererea autorităților austriece


 

Citește mai multe despre Petrosani și Protecţia Copilului pe Libertatea.

Comentarii