Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ce spun candidaţii la europarlamentare despre maşina
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO | Ce spun candidaţii la europarlamentare despre maşina „România”: USR: „Merge cu 10%”. Pro România: „Suntem cu frâna de mână trasă”. PMP: „Nu mai e maşină, e căruţă”

Candidaţii la alegerile europarlamentare au vorbit, miercuri, la dezbaterea LIBERTATEA, despre domeniile care îi interesează şi îi afectează cel mai mult pe români. Adrian Nedelea i-a întrebat pe politicieni cu ce viteză merge maşina "România" pe drumurile reprezentate de "sănătate", infrastructură", stat de drept", educaţie".

De Valentina Postelnicu,

Renate Weber, de la ALDE, s-a declarat nemulţumită de situaţia din educaţie.

„Deocamdată lucrurile nu merg aşa cum mi-aş fi dorit eu. În educaţie, unde noi am trecut prin reformă, o dată la câţiva ani, cum se schimbau miniştrii, cu oricât ar merge, nu este viteza de care am avea nevoie. Nu este vorba despre procent, ci să schimbăm abordarea, să vedem ce va cere piaţa muncii în anii următori. Ne trebuie o altă abordare, în ceea ce priveşte spitalele. Acum vorbim de spitale regionale, dar să nu uităm că au fost închise foarte multe spitale, în trecut”, a spus reprezentanta ALDE.

Weber s-a referit şi la infrastructură, spund că ea, personal, ar vrea dezvoltare şi pe calea ferată nu doar pe infrastructura rutieră.

Dragoş Tudorache spune că România se află „sub potenţialul maşinii.

„Merge cu 10, 20%, poate. Sunt 12 ani de când suntem membri UE, şi nu am folosit oportunităţile. Maşina trebuie să înceapă să meargă pe toate drumurile, nu ne permitem să rămânem în urmă, toate aceste domenii sunt importante, ne spun românii şi nu se poate dezvolta ţara”, a spus el.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 

Reprezentantul PSD, Christian Terheş a spus că există „un potenţial mai mare, în fiecare domeniu”.

„Nu am un radar, nu aş dori să speculez, este foarte uşor de speculat pe chestiuni pe care nu le stăpâneşti. Pe justiţie, a fost scos tot ce înseamnă protocol secret, tot ce înseamnă implicare politică privind numirea conducătorilor din justiţie. Salariile medicilor, care în trecut i-au făcut să plece, au fost crescute de trei, patru ori”, a spus Terheş.

Răzvan Cotovelea a afirmat că răspunsul este clar. „Dacă ne uităm la indicatorii macroeconomici, din partea UE, suntem cu frâna de mână trasă, şi calezi maşina, motorulm nu mai faci nimic. Nu avem un model de dezvoltare, o viziune, totul e făcut haotic, inflaţia a ajuns la 4%, suntem campioni, suntem cei mai mari exportatori de forţă de muncă din lume. Lansăm PPP- uri ( parteneriate public-privat) fantasmagorice, în loc să accesăm fonduri europene. Acesta este motivul pentru care va pierde PSD-ul alegerile, pentru că nu faceţi nimic”, a spus reprezentantul Pro România.

Afacerile medicilor: refuzate să facă gratuit ecografiile din timpul sarcinii, pacientele Spitalului Argeș spun că doctorii le cheamă la cabinetele lor din privat
Recomandări
Afacerile medicilor: refuzate să facă gratuit ecografiile din timpul sarcinii, pacientele Spitalului Argeș spun că doctorii le cheamă la cabinetele lor din privat
 

Ioana Constantin, de la PMP, spune că în acest moment, România nu este o maşină. „Au înlocuit-o cu căruţă şi au pus şi o mârţoagă. Sau dacă vreţi o maşină, nu mai merge, i-au pus benzină în loc de motorină şi au mai pus şi nişte apă şi au diluat. Şi ăştia sunt politicenii”, a spus ea.

Reprezentanta PMP a arătat că nu doar medicii au plecat ci şi inginerii. „Medicii au plecat pentru că nu au cu ce să opereze, în spitale, degeaba le creşteţi salariile”, a spus ea.

„Cunosc motivele pentru care au plecat românii, am plecat de 17 ani, i-a replicat Christian Terheş, afirmând că medicii se întorc în ţară.

„Unul dintre motive este guvernarea voastră dezastruoasă, mincinoasă şi coruptă. Asumaţi-vă, guvernaţi din 2012, nu mai vorbesc înainte. Spitalele arată ca după bombardamente”, a mai spus Ioana Constantin.


Citeşte şi:

Filiala PSD Sascut a dus elevi la mitingul de la Iași, iar acum îi învață să mintă că au fost în excursie!

Close
Închide
  Close