MENIU CAUTĂ

Ce spune Liviu Dragnea despre protestele din 10 august: „Era organizare paramilitară. A fost o tentativă de lovitură de stat”

Distribuie

Liviu Dragnea a declarat, marți, că a urmărit protestele din Piața Victoriei, din 10 august, de la Neptun. Liderul PSD spune că evenimentele au fost "o tentativă de lovitură de stat, pentru a duce planul lui Klaus Iohannis".

„Pe 10 august eram la Neptun. Nu eram pe tunul cu apă. M-am uitat la proteste mai spre seară, pe la 7-8. Nu am primit nicio informație înainte de proteste. Nu mi s-a spus ce o să fie. SRI dă informațiile în flux normal președintelui. La restul, selectiv. În mod normal, și eu și domnul Tăriceanu trebuie să avem aceleași informații. Eu primesc foarte puține informații. Iohannis nu m-a sunat după. Eu sunt absolut convins că SRI a dat informații președintelui înainte, despre ce urmează să se întâmple”, a spus Dragnea.

Liderul PSD l-a criticat pe președintele Iohannis, pentru reacția sa din noaptea protestelor:

„Postarea aceea prin care descurajezi jandarmii și tu să inciți în continuare la violențe, în momentul în care acea fată jandarm era linșată. Aceia erau oameni? Erau organizați. Nu mai stăteau în primul rând, stăteau în spate. Era organizare paramilitară. A fost o tentativă de lovitură de stat, pentru a duce planul lui Klaus Iohannis„, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a avut marți seara, prima apariție publică după incidentele violente din 10 august, din Piața Victoriei. Liderul PSD a spus că, anul trecut, s-a încercat asasinarea sa. Dragnea susține că patru străini au venit în România, anul trecut, în aprilie, și s-au cazat la Athene Palace. Cei patru au fost plătiți, spune Dragnea, de „un om celebru”, fără însă a spune despre cine este vorba.

Citește mai multe despre proteste pe Libertatea.

Comentarii