La ce trebuie sa fiti atenti daca inghetata este ambalata:
– in primul rand verificati cu atentie termenul de valabilitate al produsului, care trebuie sa fie inscris pe ambalaj;
3 inghetata trebuie pastrata obligatoriu in lazi frigorifice, la temperaturi cuprinse intre -17 si -24 de grade Celsius;
– in cazul in care peretii lazii frigorifice sunt acoperiti cu un strat de gheata, inseamna ca lada nu a fost decongelata la timp si nu mai prezinta temperatura optima de pastrare. Asa ca cel mai bine este sa cumparati din alta parte.
La ce trebuie sa fiti atenti daca inghetata se vinde la cornete sau pahare:
– aveti grija ca aparatul respectiv sa apartina de un magazin racordat la reteaua de apa. In acest fel, putem sti daca aparatul este spalat corespunzator sau nu;
– compozitia folosita la prepararea inghetatei trebuie pastrata obligatoriu intr-un spatiu frigorific si nu la intamplare;
– cornetele pentru inghetata sau paharele de unica folosinta trebuie acoperite si pastrate in recipiente speciale. Evitati sa cumparati inghetata daca paharutele sau cornetele sunt tinute in cutii sau in lazi insalubre;
– linguritele de plastic, neaparat de unica folosinta, trebuie si ele depozitate in conditii corespunzatoare.
Inghetata alterata poate fi recunoscuta si dupa aspect sau gust. Astfel, daca sesizati ca se imprastie dupa ce a fost pusa in cornet sau pahar inseamna ca este stricata. La fel, daca are un gust acru sau neobisnuit, nu o consumati.