“Cea mai frumoasă fațadă”, premiată de Primăria Capitalei cu peste 200.000 €

17 mai 2017 12:29

“Cea mai frumoasă fațadă”, premiată de Primăria Capitalei. Primăria Municipiului București (PMB), prin ARCUB, organizează, în perioadă 16 mai-26 iunie 2017, concursul „Cea mai frumoasă fațadă”, structurat  pe trei secțiuni:

Municipalitatea își propune, astfel, să recompenseze și să încurajeze eforturile locuitorilor Capitalei care doresc să contribuie la înfrumusețarea orașului, persoane fizice, juridice sau asociații de proprietari/locatari, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Astfel, bucureștenii sunt invitați să amenajeze fațadele clădirilor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, balcoanele și spațiile verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori și arbuști ornamentali, în funcție de posibilitățile de amenajare.

„Prin acest concurs intenționăm să stimulăm cetățenii, firmele, instituțiile publice, asociațiile de proprietari să-și înfrumusețeze și ecologizeze imobilele pentru că ne dorim să avem în Capitală cât mai multe clădiri curate, împodobite cu flori și plante decorative, cu spații verzi aranjate, așa cum există în orașe din Franța, Spania și Italia, faimoase pentru multitudinea de plante și flori ce împodobesc spațiile verzi și fațadele clădirilor”, a precizat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

“Cea mai frumoasă fațadă”, premiată de Primăria Capitalei. În cadrul concursului vor fi acordate premii în valoare totală de 214.000 lei, acestea fiind distribuite pe trei categorii:

  • categoria persoane fizice;
  • categoria persoane juridice;
  • categoria asociații de proprietari/locatari.

Cel mai mic premiu va fi în valoare de 500 de lei (mențiune), iar cel mai mare în valoare de 5000 lei (Premiul I).

Concursul” Cea mai frumoasă fatada” se adresează amenajărilor deja realizate în momentul înscrierii acestora în concurs, în perioada 15 mai – 11 iunie 2017. Lucrările din concurs pot fi votate de cetățeni, în perioada 12 – 14 iunie, iar vizitele pe teren ale juriului și perioada de jurizare vor avea loc între 12 – 18 iunie. Prezentarea și premierea câștigătorilor va avea loc în perioada 23 – 25 iunie 2017.

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul Primăriei Capitalei, pmb.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro