Mergi direct la conținut »
Cea mai lungă călătorie cu trenul în România. Este mai ieftină cu puțin decât un bilet de avion
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cea mai lungă călătorie cu trenul în România. Este mai ieftină cu puțin decât un bilet de avion

Cea mai lungă călătorie cu trenul în România. Este mai ieftină cu puțin decât un bilet de avion

Cea mai lungă rută cu trenul din România este de la Satu Mare, până pe litoralul românesc, la Mangalia. Un drum de 947 de kilometri este parcurs în nu mai puțin de 19 ore și 41 de minute, asta dacă nu există întârzieri pe linia de cale ferată. 

O călătorie ar trebui să fie un lucru plăcut și relaxant. Acest lucru este puțin posibil în România, unde poți face o zi până la destinație fie că mergi cu trenul, fie că mergi cu mașina, potrivit economica.net.

Un exemplu al unei călătorii în pericol să devină pentru pasageri o corvoadă este și drumul de la Satu Mare, la Mangalia. Trenul direct oferit de CFR parcurge 947 de km în 19 ore și 41 de minute.

Biletul întreg la clasa II pentru această destinație este de 137,3 lei, pentru clasa I este de 196,8 lei, la cușetă cu 2 paturi 269,9 lei, iar la cușetă cu un pat prețul este de 346,9 lei.

Cu avionul, drumul dintre Satu Mare și Mangalia este parcurs în mai puțin de 2 ore, iar prețul unui bilet este cu aproximativ 46 de lei mai scump decât un bilet de tren.

 

Un alt drum care pare imposibil de făcut cu trenul pentru o familie care are copii este ruta Oradea – Constanța. Distanța de 814 km este parcursă cu trenul în 18 ore și 36 de minute.


De astăzi cresc pensiile, punctul de pensie majorându-se cu 10%. Tot pe 1 iulie scade prețul energiei electrice


 

Close
Închide
  Close