De Andreea Radu,

Primele proteste au început avut deja loc în Australia, unde aproximativ 300.000 de oameni s-au adunat la peste 100 de mitinguri împotriva schimbărilor climatice.

Potrivit BBC, 100.000 de mii de persoane au participat la proteste la Melbourne, 80.000 la Sydney, 30.000 la Brisbane, 20.000 la Hobart, 15.000 la Canberra, 10.000 la Perth și 10.000 la Adelaide. Organizatorii Global Strike 4 Climate au anunțat că mii de oameni au ieșit și în alte localități din Australia.

Greta Thunberg, suedeza în vârstă de 16 ani care a lansat inițiativa pentru apărarea mediului, a postat pe Twitter o fotografie cu oamenii care s-au adunat în număr mare la Sydney, spunând că „Australia stabilește standardul”.

Protestele sunt planificate vineri în aproximativ 150 de țări, inclusiv în România. În Statele Unite sunt programate vineri peste 800 de evenimente cu această ocazie, iar în Germania ar urma să se desfășoare peste 400 de manifestații. În total, peste 5.000 de evenimente sunt prevăzute în întreaga lume.

Sute de oameni s-au adunat în Berlin, Germania, pentru a protesta (EPA)

La New York, marșul va fi condus de Greta Thunberg. Tânăra a fost nominalizată la un premiu Nobel pentru Pace în semn de recunoaştere pentru eforturile sale de prevenire şi combatere a schimbărilor climatice, notează cnet.com.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Greta Thunberg îşi propune prin campania ei, ”Fridays For Future” („Vineri pentru Viitor”), să mobilizeze copiii din întreaga lume pentru a convinge adulţii să acţioneze împotriva încălzirii globale.

Ce as pus Greta Thunberg înaintea unei audieri în Congres, miercuri, la Washington.

Elevii și studenții din mai multe părți ale globului și-au întrerupt cursurile pentru a participa la manifestație.

Vestea că astăzi tinerii vor protesta în încercarea de a aduce o schimbare favorabilă mediului în care trăim cu toții, a circulat și în cele mai izolate locuri din lume.

În timp ce soarele răsărea deasupra Pacificului, elevii au lansat greva și în Vanuatu, Insulele Solomon şi Kiribati, unde copiii au scandat: „Nu renunţăm, ne luptăm!”.

Șase orașe chineze au fost închise din cauza epidemiei de coronavirus. La Wuhan, autoritățile vor să ridice un spital în șase zile
Recomandări

Șase orașe chineze au fost închise din cauza epidemiei de coronavirus. La Wuhan, autoritățile vor să ridice un spital în șase zile

În Jakarta, Indonezia, studenții au cerut autorităților să ia măsuri în fața incendiilor de vegetație de pe insulele Borneo și Sumatra.

„Nu ne scufundăm, luptăm!”, se putea citi și pe una dintre pancartele purtate de protestatarii din Kiribati, un lanț de atoli din Oceanul Pacific.

Protestele au loc înaintea Summit-ul ONU pentru Acțiuni Climatice, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 septembrie. La summit liderii mondiali vor discuta strategiile de atenuare a schimbărilor climatice, inclusiv trecerea de la combustibili fosili la surse de energie regenerabilă.

În România, organizatorii protestului contra schimbărilor climatice sunt Fridays for Future Romania, Greenpeace Romania și Climate Strike Romania. Pe 14 septembrie, se înscriseseră la protest 53 de școli din cele 6.200 de școli din țara noastră.

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație

În București, acest protest va avea loc vineri, la ora 16.00, în Parcul Cișmigiu.

„Vom mărșălui din zona Parcul Cișmigiu (parc pe care autoritățile locale doresc să-l ‘reabiliteze’ prin pavarea unor spații verzi, tăierea a zeci de arbori, dar și creșterea numărului de magazine din parc) până la Ministerul Mediului (un minister pasiv în fața problemelor de mediu care pun în pericol viitorul nostru ca specie”, au transmis organizatorii manifestației din România.

În sprijinul celor care participă în perioada 20 septembrie – 27 septembrie la greva contra schimbărilor climatice, se alătură și site-ul românesc
dexonline.ro.

„Pe 20 septembrie 2019 dexonline participă la greva climatică globală. Scopul grevei este să atragă atenția lumii (atât guvernelor, cât și populației) că schimbările climatice sunt o problemă reală și urgentă. dexonline va participa la această grevă. Site-ul dexonline.ro este indisponibil până pe 21 septembrie 2019, ora 00:00”, este mesajul înscris pe prima pagina a site-ului.

Citeşte şi:

Imagini cutremurătoare cu animale însetate încercând să supraviețuiască celei mai mari secete din ultimii zeci de ani

Sondaj: 83,6% dintre români consideră schimbările climatice reale, 62% vor să economisească energie pentru reducerea costurilor

Carnea roșie, taxată precum tutunul! Măsura care ar putea fi adoptată la nivel global pentru a reduce schimbările climatice

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială