MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Doscaș

VIDEO | Cealaltă față a stațiunii Mamaia. Satul de Vacanță a încremenit în timp

Distribuie

În antiteză cu viaţa de noapte agitată, Mamaia are şi momente de respiro. În Satul de Vacanţă, cunoscut drept capitala staţiunii, miezul primei zile a sezonului estival face notă discordantă cu zgomotul, opulenţa şi aglomeraţia cluburilor de noapte.

Cea mai titrată staţiune de la malul mării are şi o faţă neştiută pentru cei care vin aici doar pentru petrecerile nocturne. Deşi în ultimii ani Mamaia a devenit sinonimă, înainte sau după apusul soarelui, cu luxul, başii puternici şi zgomotul de motoare turate sau cu elicopterele care aterizează ilegal în faţa cluburilor, aici aleg să vină totuşi şi turişti care nu fac parte din tiparul deja consacrat. Părinţii, împreună cu părinţii lor, alături de tineri care însă nu au acces în discoteci din cauza vârstei, turiştii aflaţi la vârsta a treia şi străinii curioşi sunt vizibili doar în miezul zilei şi, mai ales, în Satul de Vacanţă.

URMĂRIŢI AICI IMAGINI LIVE DIN MAMAIA


URMĂRIŢI AICI IMAGINI LIVE DIN VAMA VECHE

În prima zi din sezonul estival 2018, puţin după ora prânzului, ”capitala” staţiunii Mamaia este ”vie” doar într-o oarecare măsură: tiribombele funcţionează cu sau fără pasageri, grătarele sfârâie cu sau fără pofticioşi, muzica este un cocktail greu suportat iar multe dintre terase nici măcar nu sunt gata să-şi primească turiştii.

Potrivit estimărilor patronatelor din turism, în mini-vacanţa de 1 Mai, staţiunea Mamaia a adunat în jur de 30 de mii de oameni. Preţurile, la debut de sezon, variază între 80 de euro pe noapte la un hotel de 4 stele şi 60 de euro la unul de trei, însă nu în zona cluburilor din Nordul staţiunii.


Cine va moșteni averea lui Michael Schumacher, evaluată la 800 de milioane de euro

Când vor avea românii următoarea minivacanță? Ce zile libere au mai rămas în 2018

IMAGINI DE COLECȚIE/ Mai țineți minte cum petreceau politicienii de 1 Mai?

Citește mai multe despre cluburi și mamaia pe Libertatea.

Comentarii