De Ana Hațeg,

Jeff Bezos, directorul general al Amazon, conduce topul Forbes o valoare netă de 114 miliarde de dolari. El este urmat de cofondatorul Microsoft, Bill Gates (106 miliarde de dolari), investitorul și președintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett (80,8 miliarde de dolari), CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg (69,6 miliarde de dolari) și coordonatorul Oracle, Larry Ellison (65 miliarde de dolari).

Averea lor combinată depășește 2% din PIB-ul SUA, care a fost de 21,34 trilioane de dolari în al doilea trimestru al anului 2019, scrie Business Insider.

Cei cinci bărbați au o valoare colectivă cu aproximativ 20 de miliarde de dolari mai mare decât aveau anul trecut, când Larry Page, cofondator Google, a ocupat poziția a cincea în locul lui Larry Ellison.

O analiză Business Insider arată că pentru un miliardar, achiziționarea unei vacanțe în Bali este echivalent cu ceea ce înseamnă pentru un american de rând să cumpere o acadea.

În timp ce acești cinci bărbați sunt cei mai bogați din SUA, la nivel mondial un miliardar european îl scoate pe Ellison de pe lista celor cinci cei mai bogați oameni din lume. Bernard Arnault, omul de afaceri francez care controlează LVMH, are o avere de 91,9 miliarde de dolari, fiind a treia cea mai bogată persoană din lume, după Bezos și Gates, potrivit indicelui Miliardarilor al Bloomberg.

SUA este țara care are cei mai mulți miliardari la nivel mondial, fiind casa a 705 de miliardari. Poziția a doua este ocupată de China cu 285 de miliardari.

Citeşte şi:

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase