Mergi direct la conținut »
Cel de-al doilea pod din Europa ca mărime, construit cu oțel din Galați
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel de-al doilea pod din Europa ca mărime, construit cu oțel din Galați

Cel de-al doilea pod din Europa ca mărime, construit cu oțel din Galați

Cel mai mare pod din Turcia, al doilea ca mărime la nivel european, a fost construit cu oțel românesc. ArcelorMittal Galați a furnizat 34.000 de tone de oțel pentru construcția podul Ozman Gazi, care a fost inaugurat săptămâna trecută și care reduce timpul de deplasare între Istanbul și Izmir de la nouă ore la trei ore și jumătate.

Cele 34.000 de tone, au fost transportate în patru loturi, într-o gamă extinsă de grosimi și lățimi, informează un comunicat de presă al companiei.

“Proiectul a avut o semnificație aparte pentru noi, dată fiind anvergura acestuia”, a declarat Bruno Ribo, Director General al Diviziei Europene de Produse Plate,  Est – Sud, a ArcelorMittal. “Laminoarele de tablă groasă din Galați sunt capabile să fabrice și să livreze produse pentru aplicații numeroase. Pentru podul Ozman Gazi am creat soluții tehnice și comerciale personalizate”.

Cel mai mare pod din Turcia, ArcelorMittal

Podul care traversează Golful Izmit, în zona de Nord – Vest a Turciei, face parte dintr-un proiect al unei autostrăzi de 420 kilometri care scurtează distanța între Istanbul și Izmir cu aproximativ 140 de kilometri.

Cu o lungime totală de 2.682 de metri și o deschidere maximă de 1.550 de metri între pilonii principali, podul Osman Gazi este cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea ca lungime din Europa și al patrulea la nivel mondial.

De întregul proiect s-a ocupat consorțiul NOMAYG (format din companii turcești: Nurol, Özaltın, firmele Makyol, Yuksel, Göçay și constructorul italian Astaldi) care va realiza și întreținerea acestuia pe o perioadă de 23 de ani. Consorțiul a acordat construcția podului companiei japoneze IHI Corporation pe bază de licitație. Çimtaș a fost selectat ca fabricant unic, atât pentru segmentele din oțel care asigură suspensia podului cât și pentru pilonii de susținere. Proiectarea podului a fost realizat de firma de design industrial Cowi din Danemarca.

Foto: siemens.com

Close
Închide
  Close