20 Sep. 2017 14:30 , de Valentina Postelnicu

EXCLUSIV. Cel mai mare regret al lui Victor Ponta: Ar fi vrut să aibă mai mulți copii; Ce spune, la împlinirea a 45 de ani, despre familie și pasiuni

Distribuie

Cel mai mare regret al lui Victor Ponta este că și-ar fi dorit mai mulți copii. Fostul premier ne-a povestit, miercuri, în ziua în care împlinește 45 de ani, despre familia sa, despre perioada grea în care a condus Executivul, și a fost departe de copii, și despre prăjiturile bio ale soției sale, Daciana Sârbu, care l-au făcut să se îngrașe.

Victor Ponta ne-a acordat un interviu în ziua în care a împlinit 45 de ani. Întrebat cum se simte la această vârstă, el a răspuns:”Mi-ar plăcea să cred că sunt mai înțelept, că am învățat și din lucruri bune și din greșeli. Știți regula aceea: cel mai mult înveți din înfrângeri. Ei, este adevărat, v-o spun pe pielea mea. În rest, sunt mult mai liniștit decât în perioada în care aveam funcții mai complicate, și simplul fapt că mi-am petrecut și ieri ziua cu copiii, cu familia, mă face un om mai fericit”, a spus Victor Ponta.

”Aș fi vrut să am mai mulți copii, nu doar doi. Sper că nu sunt prea bătrân pentru asta”

Întrebat care este cel mai mare regret al său, Ponta ne-a dezvăluit că și-ar fi dorit mai mulți copii. ”Aș fi vrut să am mai mulți copii, nu doar doi”, a mărturisit fostul premier. Despre planuri pentru viitor, în privința aceasta, el a răspuns râzând: ”Sper că nu sunt prea bătrân pentru asta, dar dacă mă întrebați..”

Ponta a mai declarat că, deși sună banal, e foarte adevărat că nu există o fericire mai mare decât aceea de a avea copii.

”Am auzit o vorbă înțeleaptă care spune: ”faci copii ca să te bucuri de nepoți”. Ei, eu, uite, pentru că m-am oprit cu politica  la timp, încă mă mai bucur de copii, și sigur o să mă bucur și de nepoți, când vor fi. Asta mi-aș fi dorit mai mult. În rest, că nu am putut să fiu eu Michael Jordan, la baschet…”

Victor Ponta ne-a povestit și despre cei doi copii ai săi. Andrei este înscris la un liceu de stat, în timp ce Irina, fiica mai mică, urmează o școală privată. Despre diferențele dintre cele două sisteme de educație, Victor Ponta spune că își dorește ca și părinte, să știe, pe lângă faptul că se învață în școală, că este în siguranță, că se întoarce teafăr acasă.

”Aș vrea să știu că în școală nu sunt droguri, iar aceasta este o problemă în multe din școlile din Capitală și din țară. Aș vrea să știu că nu stă tot timpul orelor pe telefon, să îi știu anturajul. Deci, dincolo de calitatea actului de educație, care este altă discuție, eu vorbesc ca părinte, partea de disciplină și siguranță a copilului este o uriașă problemă, care care nu o tratăm cu seriozitate”, spune Ponta.

El mai afirmă că știe de la copii, de la colegii fiului său, că la 16,17 ani merg în cluburi, baruri unde se bea alcool. Îmi pare rău că nu facem mai multe pentru asta”, a spus Ponta.

Despre adolescența lui Andrei, Victor Ponta a spus că ”face toate relele pe care le face si el. E cu sportul, ca și mine, de acolo vin și accidentările”, a mai adăugat el.

Despre perioada în care a fost premier: ”Categoric, familia, copiii, Daciana au fost cei care au suferit cel mai mult; Nu i-aș mai trece prin așa ceva!”

Ponta a spus că perioada politică de premier a fost cea mai grea, pentru familia sa, iar faptul că acum stă mai mult cu copiii e un avantaj uriaș.

”Categoric, familia, copiii, Daciana au fost cei care au suferit cel mai mult. Nu mă vedeau dimineața când plecam, când veneam seara, mă vedeau nervos, supărat, agitat. Mai era și partea cu atacurile și criticile, pe care ei le încasează mai rău decât mine. Am avut și o experiență cumplită, când, după ce am pierdut alegerile, toată familia mea a fost târâtă la DNA, de către faimosul procuror Negulescu, care acum văd că nu doar în cazul meu, ci în toate cazurile, abuza de funcția lui. E un cost uriaș pe care nu l-aș mai plăti, a doua oară”, a afirmat Ponta.

Fostul premier arată că din acest motiv nu dorește să candideze în 2019. ”Mulți m-au întrbat de ce nu mai vreau să candidez, că îmi este frică. Nu e vorba de asta, ceea ce a pățit familia mea după 2015, nu i-aș mai putea trece prin acele momente”, a adăugat Ponta.

Despre pasiunea soției sale: Cam toți  banii pe care i-a câștigat la Bruxelles i-a băgat în cofetăria bio; Nu e bine că se pricepe la prăjituri, că se vede pe dimensiunile mele

Victor Ponta ne-a povestit despre pasiunea soției sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, care și-a deschis o cofetărie bio în centrul Capitalei. Deși spune că este foarte grea această situație cu plecatul luni și întorsul joi de la Bruxelles, ea este mulțumită cu ceea ce realizează acolo, și anume faptul că reușește să impună politici de protecție alimentară, de alimentație sănătoasă, lucruri în care crede și pe care le face cu pasiune.

”Nu e că vorbește acolo la Parlamentul European despre mâncare sănătoasă și acasă mâncăm funk food. Nu, chiar mă ceartă, dacă nu mănând corect, le explică copiilor și face totul cu pasiune. Cât timp o să o mai facă, nu știu cît mai poate să stea pe avioane, dar a făcut o pasiune și nu a fost doar soția lui Victor Ponta. De altfel, nici nu vred că știu mulți că e soția mea, acolo, la Bruxelles. De altfel, nici nu mi mi-am dorit să am o soție anexă, care stă la brațul, meu ci faptul că face totul cu plăcere, și e marea ei pasiune..Cam toți  banii pe care i-a câștigat la Bruxelles i-a băgat în această cofetărie, se agită, și nu e bine pentru mine că se pricepe la prăjituri, pentru că se vede în dimensiunile mele. Când zice că pune doar lucruri sănătoase, îi spun, dar bine, vezi că sunt mult mai scumpe, dar preferă să le dea copiilor lucruri sănătoase fără mult zahăr și alte lucruri în ele.  O invidiez, că are o pasiune, e de invidiat în sens pozitiv”, a spus Victor Ponta despre soția lui.

Nu pot trăi fără sport; În vacanțe mergem mereu undeva unde copiii să învețe ceva; Deja Andrei vrea să își facă vacanțele cu prietenii, l-am pierdut

Fostul premier ne-a mai povestit că face în continuare sport, asta deși recent s-a accidentat din nou la picior. ”Nu pot trăi fără sport, deși nu mai pot să fac ca înainte, pentru că nu mă iartă nici cei 45 de ani și nici suta de kilograme. Nu există niciun loc unde să mă odihnesc mai mult decât atunci când fac sport”, mărturisește Ponta.

Despre vacanțe, deputatul spune că în țară preferă să meargă la locuința socrului său, la Cornu, dar și în Deltă și la mare.

”Practic, în fiecare vară am mers cu copiii undeva unde să vadă ceva. Nu am nimic contra celor care vor să stea doar la plajă două săptămâni, dar pentru că eu nu am avut ocazia, faptul că îi pot duce undeva unde să învețe lucruri noi, să vorbească în engleză, să se descurce în aeroport singuri, să folosească o cartela de la hotel. Acum, să vedem cât mai vrea Andrei să facă vacanța cu noi, deja vrea să facă cu prietenii lui, și cred că l-am pierdut. Rămâne Irina partenerul nostru de excursii cu tematică istorico-turistică”, a mai spus Victor Ponta.

Loading...
Comentarii