Mergi direct la conținut »
PMB oferă cel mai scump spectacol în aer liber din București. Costă aproape jumătate de milion de euro
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > PMB oferă cel mai scump spectacol în aer liber din București. Costă aproape jumătate de milion de euro

PMB oferă cel mai scump spectacol în aer liber din București. Costă aproape jumătate de milion de euro

Primăria Capitalei, prin Teatrul Excelsior, pregătește cel mai scump spectacol în aer liber din București, care costă aproape jumătate de milion de euro. Este vorba de un un spectacol de teatru în aer liber pentru care s-au cheltuit aproape 2 milioane de lei (431.000 de euro).

Este vorba despre piesa de teatru „Vlaicu Vodă“, de Alexandru Davila, care va avea loc pe 8, 9 și 10 iunie, în Piața Constituției din București și care își propune să „readucă la viață satul medieval românesc și obiceiurile sale specifice”, scrie recorder.ro. Mai mult, spectacolul se va suprapune cu mitingul PSD din Piața Victoriei, de sâmbătă, 9 iunie.

În Piaţa Constituţiei va fi construit un sat medieval, cu replici ale unor case din secolul XIV, turnuri de apărare şi ateliere meşteşugăreşti. Numai pentru aceste decoruri s-au cheltuit 1.700.000 de lei (370.000 de euro).

Pentru costumele artiştilor şi pentru alte instalaţii, Teatrul Excelsior (instituție bugetată de Primăria Capitalei) a mai cheltuit alţi 280.000 de lei. Prin satul medieval instalat în fața Casei Poporului vor defila bărbaţi şi femei costumaţi în străjeri, fachiri şi meşteşugari, iar spectacolul artistic va fi completat cu demonstraţii de vitejie, ateliere de olărit, sculptură în lemn, pictură pe scuturi, pielărie şi chiar ţesătorie.
Din spectacol vor mai face parte un cor, o formaţie specializată în muzica secolului XIX, o formaţie de percuţionişti şi încă un ansamblu instrumental arhaic.

Și mai trebuie plătiți și actorii, care nu sunt toți ai Teatrului Excelsior. De exemplu, din distribuția spectacolului face parte și fosta prezentatoare TV și deputată de Mureș (2008-2012) Lavinia Șandru, care, după despărțirea de fostul său soț, Darius Vâlcov, a revenit la prima sa dragoste, cea de actriță, după ce a fost suspendată de la Realitatea TV și a rămas fără emisiune.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Lavinia Șandru, o apropiată a patronului Realitatea TV, Cozmin Gușă, cu care a avut și un partid, Partidul Inițiativa Națională (PIN), realiza emisiuni la Realitatea TV din 2013. Acum, ea a oferit și un interviu – pentru Libertatea – despre acest nou proiect:  ”Mă simt foarte bine pe scenă”.

Revenind la spectacol, sursa citată susține că Teatrul Nottara pune în scenă piesa „Vlaicu Vodă“… cu un buget de câteva sute de ori mai mic.

Primăria Municipiului București (PMB) a alocat peste 500.000 de lei și pentru organizarea unor concerte patriotice în mai multe orașe din țară, în anul Centenarului Unirii de la 1 decembrie 1918.

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DIN SATUL MEDIEVAL – PIAŢA CONSTITUŢIEI | 8 – 9 – 10 IUNIE

10:30- 12:00 – Ateliere

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Prezentarea echipamentului militar – 40′

Olărit – 1h 30′

Pielărie – 1h

Ţesătorie- 1h 30′

Jocuri medievale- 50′

12:30- 14:00- Ateliere

Pictură pe scuturi – 1h 30′

Sculptură în lemn – 1h 30′

Dansuri medievale – 50′

Competiţie între strajeri – 1h

14:30-16:00 – Ateliere

Olărit – 1h 30′

Pielărie – 1h

Ţesătorie- 1h si 30′

Prezentarea echipamentului militar- 40′

16:30-18:00 – Ateliere

Pictură pe scuturi – 1h 30′

Sculptură în lemn – 1h 30′

Dans medieval – 50′

Jocuri medievale – 50′

Turnir – 1h

21:00: Spectacolul Vlaicu Vodă

***

Intrarea publicului în satul medieval este liberă, iar accesul la spectacolul Vlaicu Vodă se face doar pe bază de rezervare, prin intermediul site-ului www.bilet.ro.

Informaţii în timp real privind desfăşurarea producţiei-eveniment Vlaicu Vodă sunt disponibile pe pagina de Facebook a Teatrului EXCELSIOR: www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-București

FOTO – Facebook.com


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București


Citește și: Cine este românul mort în accidentul de la oțelăria din Padova. S-a chinuit trei săptămâni, ars cu oțel încins


 

Close
Închide
  Close