Mergi direct la conținut »
Cel mai vârstnic practicant de scufundări marine are 95 de ani. "Sper să pot și la 96"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Cel mai vârstnic practicant de scufundări marine are 95 de ani. „Sper să pot și la 96”

Un reprezentant al Guinness World Records a anunțat sâmbătă, 1 septembrie, că cel mai vârstnic practicant de scufundări marine este un bărbat de 95 de ani, din Cipru.

Veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, Ray Woolley este britanic, dar locuieşte în Cipru, încă din anul 1964.

El a plonjat în proximitatea epavei vasului Zenobia, într-o zonă din sud-estul coastelor oraşului Larnaca, foarte populară în rândul amatorilor de scufundări marine, unde acel pachebot fabricat în Suedia s-a scufundat, în iunie 1980, în timpul călătoriei sale inaugurale, la puţin timp după ce părăsise portul acestui oraş cipriot.

S-a scufundat până la o adâncime de 40,6 metri şi a rămas sub apă timp de 44 de minute, iar întregul experiment a fost filmat, fotografiat şi documentat, în concordanţă cu ghidul de practici aprobate de Guinness World Records.

Urmează ca titlul oficial al acestui record să fie anunţat, peste câteva săptămâni, după examinarea tuturor datelor.

Veteranul britanic tocmai a împlinit vârsta de 95 de ani, pe 28 august, şi a spus că rudele sale au venit cu avionul din Anglia, în mod special, pentru a asista la acea scufundare marină şi pentru a participa apoi la petrecerea sa aniversară.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

„Sper să fiu capabil să repet acest lucru şi la 96 de ani, dacă voi rămâne într-o bună formă fizică şi dacă prietenii mei se vor scufunda alături de mine”, a declarat el, după ce a revenit la ţărm.

Mai mult, Wooley va juca în perioada următoare într-un film documentar, intitulat „Life Begins at 90”, care va prezenta viaţa lui, pasiunea sa pentru scufundări marine şi atitudinea lui sănătoasă faţă de fenomenul îmbătrânirii, informează Agerpres.

Află ce români sunt în Cartea Recordurilor. Printre ei, Helmuth Duckadam și Nadia Comăneci.


Citește și: Mihai Bobonete, luat la rost de Oana Pellea! S-au „inflamat” după partida de pescuit a actorului


 

Close
Închide
  Close