Mergi direct la conținut »
Cel puțin 36 de morți și 50 de răniți, după ce un tren a deraiat în India
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel puțin 36 de morți și 50 de răniți, după ce un tren a deraiat în India

Cel puțin 36 de morți și 50 de răniți, după ce un tren a deraiat în India

Cel puțin 36 de persoane au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică și alte 50 au fost rănite din cauza deraierii unui tren de pasageri, cu 600 de persoane, în sudul Indiei, potrivit unui nou bilanț, informează BBC News. 

Opt din cele 21 de vagoane, inclusiv locomotiva, ale trenului expres Jagdalpur-Bhubaneswar au ieșit de pe șina de cale ferată în apropiere de gara Kuneru, în districtul izolat Vizianagram, din statul indian Andhra Pradesh. Aproximativ 600 de pasageri se aflau în tren, iar un bilanț anterior indica cel puțin 13 morți și circa o sută de răniți.

Train accident kills at least 36 in Andhra Pradesh
Potrivit purtătorului de cuvânt al căilor ferate naționale,  autoritățile și echipele de salvare au acționat toată noaptea trecută pentru a-i localiza pe supraviețuitori.

.„Prima noastră prioritatea este să avem grijă de răniți și să le acordăm tratamentul potrivit în spitale. De asemenea, căutăm în toate vagoanele să ne asigurăm că nimeni nu rămâne blocat în ele”, a declarat J.P. Mishra, un purtător de cuvânt al liniei ferate. „Operațiunea de salvare este aproape finalizată”, a mai spus acesta.

Train accident kills at least 36 in Andhra Pradesh

În imaginile difuzate de televiziuni puteau fi văzute vagoane răsturnate pe o parte și echipe de salvare care se străduiau să-i scoată pe pasageri pe ferestrele vagoanelor.

Autoritățile nu exclud ca la originea catastrofei feroviare să fie un act de sabotaj al rebeliunii.

Close
Închide
  Close