„Copiii mei, copiii mei”, striga disperat un bărbat, în timp ce căuta prin gunoaie. Acesta și-a pierdut soția și cei patru copii, în urma tragediei.

Anterior, autoritățile au anunțat că bilanțul se ridică la 49 de morți, însă oamenii au afirmat că alte zeci de persoane ar fi sub muntele de gunoaie.

Echipale de intervenție au folosit excavatoare pentru a muta grămezile de gunoi, în timp ce numeroși oameni au săpat printre mormane cu mâinile goale.Mulți dintre ei le-au reproșat autoritățile că nu au intervenit cum trebuie, folosind doar două excavatoare. Totodată, doar trei ambulanțe au sosit la locul tragediei.


Cel puțin 48 de persoane și-au pierdut viața, sâmbătă noaptea, iar câteva zeci au fost rănite și date dispărute după alunecarea unui munte de gunoi în cea mai mare groapă de acest fel din Etiopia, la periferia capitalei Addis Abeba, informează BBC News.

Autoritățile din Etiopia au anunțat că zeci de oameni sunt dați dispăruți după prăbușirea muntelui de gunoi de la Koshe. Un localnic a declarat că în momentul incidentului, acolo se aflau aproximativ 150 de oameni.

Bilanțul se ridică la 48 de morți”, a declarat o purtătoare de cuvânt a municipalității Addis Abeba, Dagmawit Moges, reamintind că  bilanțul al tragediei petrecute sâmbătă seară indica  30 de morți. Ea a precizat că majoritatea victimelor erau persoane fără adăpost care săpau în muntele de resturi de la groapa de gunoi menajer Koshe în căutarea unor obiecte de valoare.

„Ne așteptăm ca numărul victimelor să crească”, a adăugat ea, explicând că alunecarea a lovit o zonă „relativ mare”.

Koshe, care înseamnă „murdărie” în argou, este de peste 40 de ani principalul loc de descărcare a gunoaielor din Addis Abeba, capitală cu patru milioane de locuitori și o creștere demografică galopantă