Mergi direct la conținut »
Cel puțin 60 de blocuri-turn din Marea Britanie nu respectă normele de siguranţă pentru incendii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel puțin 60 de blocuri-turn din Marea Britanie nu respectă normele de siguranţă pentru incendii

Cel puțin 60 de blocuri-turn din Marea Britanie nu respectă normele de siguranţă pentru incendii

Autorităţile britanice au anunţat că peste 60 de blocuri-turn din Marea Britanie nu respectă normele de siguranţă în caz de incendiu, potrivit testelor efectuate în urma incendiului de la Grenfell Tower, în care cel puţin 79 de persoane au murit, relatează Reuters.

Autoritățile britanice au declanșat o operațiune masivă de respectare a normelor împotriva incendiilor, în urma tragediei de la Grenfell Tower. blocul de 24 de etaje a fost complet distrus în urma unui incendiu, care a fost provocat de un scurtcircuit de la un frigider.

Panourile folosite pentru izolarea clădirii au fost cele care au favorizat răspândirea flăcărilor, iar astfel în doar câteva minute întregul bloc a fost cuprins de flăcări.

Acum, guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în timp ce autoritățile s-au mobilizat pentru a evacua locatarii de teama unei noi tragedii. Sâmbătă, aproximativ 700 de apartamente de pe o proprietate în zona Swiss Cottage din nord-vestul Londrei au fost evacuate din cauza unor riscuri de incendiu.

Close
Închide
  Close