Mergi direct la conținut »
Cele mai căutate destinații de vacanță în 2018. Românii preferă city-break-urile în țări latine, la preț mic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cele mai căutate destinații de vacanță în 2018. Românii preferă city-break-urile în țări latine, la preț mic

Cele mai căutate destinații de vacanță în 2018. Românii preferă city-break-urile în țări latine, la preț mic

Cele mai căutate destinații de vacanță în 2018. Spania și Italia se numără printre țările pe care românii vor să-și petreacă vacanța. Spre deosebire de ultimii ani, durata de relaxare este acum mai scurtă, cei mulți dintre turiști optând pentru city-break-uri și vacanțe de cel mult șapte zile. La mare căutare sunt că călătoriile cu avionul care au devenit experiențe tot mai accesibile.

Românii vor să descopere țările și culturile vecine, dar și pe cele de dincolo de granițele bătrânului continent. Este concluzia unui studiu realizat de echipa momondo.ro, care a analizat căutările de zbor efectuate de turiștii români pentru 2016 și 2017 și le-a comparat cu planurile de călătorie pe care mai mulți dintre ei le au în 2018.

Cei mai mulți au ales destinațiile însorite din Europa, pentru a-și petrece concediile, atât în 2016, cât și în 2017. În ultimii doi ani, cele mai multe căutări de zbor au fost către orașe din Spania și Italia.

Potrivit studiului, românii care au călătorit în străinătate în 2016 și 2017 au ales Spania. Orașul către care majoritatea au căutat zboruri a fost Barcelona, cu plecare din cele mai mari aeroporturi din țară – din București, Cluj și Timișoara. Interesul românilor pentru o vacanță în capitala catalană este tot mai mare. În ultimii doi ani, căutările de zbor cu plecare din București spre Barcelona au crescut cu 77 la sută.

Comparativ cu ultimii ani, românii petrec mai puțin timp în vacanță. Conform cercetării, turiștii preferă să petreacă cel mult șapte zile în concediu, spre deosebire de anul 2016 când durata medie de ședere era de 9 zile.

„În ceea ce privește posibilele cauze care au condus la această scădere a perioadei de vacanță alese de către călători, putem ține cont de faptul că, atunci când planificăm o călătorie, acest proces implică mai multe decizii personale, precum și unele aspecte economice, deci este un proces destul de subiectiv, diferit pentru fiecare individ. (…) De exemplu, 2016 a fost anul în care românii au fost mai deschiși decât oricând să călătorească și să descopere noi destinații”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România (foto).

Cât despre costurile de zbor pentru o vacanță în străinătate, datele indică o scădere a prețurilor pentru destinații turistice în 2018. Zborurile către Barcelona au înregistrat costuri tot mai mici în ultimii trei ani. Pentru o călătorie dus-întors la clasa Economy în 2016 românii au plătit în medie 171 de euro și în 2017 în medie 155 de euro. Pentru o deplasare cu avionul în 2018, călătorii plătesc mult mai puțin, în medie 112 euro de persoană. Cu toate acestea, Roma rămâne cea mai ieftină destinație din top pentru o călătorie din București în 2018.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„2016 a fost anul în care românii au fost mai deschiși decât oricând să călătorească și să descopere noi destinații, conform datelor noastre. Credem că unul dintre factorii determinanți a fost creșterea concurenței între companiile aeriene, ceea ce a dus la existența unor prețuri extrem de scăzute pentru multe destinații.

De asemenea, am observat că românii rezervă cu încredere bilete de avion și cazare online. Aici, datele din Studiul nostru Internațional despre Călătorii 2017  au arătat că jumătate dintre călătorii români își planifică concediile prin intermediul site-urilor de călătorie. În plus, interesul lor de a călători în țară a crescut semnificativ în 2017”, a explicat Giurcă.

Zboruri spre destinații exotice, în tendințe pentru 2018

La mare căutare sunt și destinații de vacanță precum Thailanda, Maroc sau Maldive.

„Observăm an de an o creștere a interesului românilor de a descoperi sau de a-și continua experiența călătoriei căutând zboruri atât în Europa, cât și Asia și nu numai. Prezența tot mai multor oferte de călătorie și reduceri din partea companiilor aeriene de pe piață face ca planificarea unei călătorii cu avionul să fie un subiect accesibil și atât de familiar majorității. Dincolo de asta, remarcând acest trend în creștere, lucrăm la a crea noi instrumente care să susțină și să inspire oamenii să exploreze drumuri nebătătorite. Servicii incluse în opțiunile momondo precum Caută Pretutindeni permit călătorilor să acceseze prețuri pentru destinații alternative direct pe hartă și să înțeleagă rapid unde altundeva pot merge în lume cu bugetul pe care îl au în acel moment”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

City break-ul a fost una dintre principalele opțiuni de vacanță pentru români în 2017, după vacanța la mare și drumețiile. Potrivit studiul, 31% dintre români au planificat un city break în 2017. Cât despre bugetul aproximativ pentru o vacanță, 36 la sută dintre oameni au spus că au cheltuit între 1,941 și 3,940 lei în 2017.

sursă foto: momondo


Citește și O concurentă de la Exatlon, abandonată de mamă la 4 ani. Ce viață grea a dus Mariana, din echipa Războinicilor


 

Close
Închide
  Close