Citește și: Donald Trump a fost desemnat oficial candidatul republican la Casa Albă

De astfel, Donald Trump a arătat că sunt mai multe domenii pe care nu le stăpânește, aproape deloc, printre care politica externă. Nu de puține ori, republicanul a stârnit dezbateri aprinse în țara sa, dar și reacții dure din partea altor țări, în urma unor afirmații periculoase. Desigur, au fost și cazuri în care miliardarul a fost nevoit să revină asupra declarațiilor, dar parcă a reușit să facă mai mult rău, decât să clarifice lucrurile.

Mai mult, viziunea lui Trump privind situația internațională a fost unul dintre motivele pentru care au apărut diviziuni în cadrul partidului republican. Delegațiile anti-Trump au pierdut, însă, ultima șansă de a împiedica nominalizarea acestuia, în cadrul Convenției Republicane, care este încă în desfășurare în Cleveland.

Vă prezentăm mai jos principalele gafe făcute de Donald Trump, în timpul campaniei prezidențiale.

Donald Trump și imigranții mexicani

Una dintre cele mai cunoscute teme din timpul campaniei lui Donald Trump a fost viziunea acestuia privind imigranții mexicani. Republicanul care se va lupta pentru fotoliul de la Casa Albă a stârnit o adevărată furtună de reacții după ce a afirmat că va construi un zid la granița cu Mexicul pentru a opri “exportul de crimă și sărăcie”. Mai mult, el a afirmat că această construcție va fi plătită de Mexic.

Președintele mexican Enrique Peña Nieto a criticat afirmația și a respins categoric ca țara sa să plătească pentru un asemenea zic. Confruntat cu această reacție, Donald Trump nu a renunțat. “Zidul tocmai a devenit cu 3 metri mai înalt”, a replicat republicanul.

Donald Trump și musulmanii

Mexicanii nu au fost singurii care au intrat în colimatorul lui Donald Trump. În luna decembrie, republicanul a afirmat că a propus să fie interzis accesul musulmanilor pe teritoriul american. Mai precis, el a cerut “o interdicție totală și completă vizând intrarea musulmanilor în Statele Unite, până când reprezentanții țării își dau seama ce se întâmplă”.

A doua zi, Donald Trump a explicat că interdicția ar fi temporară. Afirmația nu a calmat spiritele, ci din contră. Astfel, câteva luni mai târziu, adică destul de recent, o purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump a afirmat că acesta se referă doar la cei care provin din țările unde terorismul este o problemă.

Citește și: Donald Trump – miliardarul. Miturile și realitățile despre avere

Acordul de parteneriat transpacific

Potrivit lui Donald Trump, Acordul de parteneriat transpacific “va da o lovitură fatală industriei americane”. Miliardarul a afirmat că acordul comercial este o ocazie pentru China să intre pe ușa din dos și să profite de pe urma tuturor. Este o singură problemă, însă. China nu a fost inclusă în Acordul de parteneriat transpacific. TTP a fost semnat de SUA, Japonia, Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore, SUA și Vietnam.

Aceasta nu este singura greșeală pe această temă. Donald Trump a afirmat că va renegocia toate acordurile comerciale internaționale semnate de către Statele Unite.

Planul lui Trump împotriva Statului Islamic

Donald Trump are un plan de a învinge Statul Islamic, organizație teroristă care, în opinia acestuia, “a fost creată de Hillary Clinton și Obama”. Republicanul a afirmat că ar putea să trimită trupe la sol pentru a învinge ISIS, iar ulterior a spus că va propune folosirea forțelor NATO, într-o nouă misiune pentru Alianța pe care el a numit-o învechită.

Cât despre acuzația la adresa lui Hillary Clinton, așa cum a punctat și un analist “Clinton a părăsit Departamentul de Stat american în ianuarie 2013, iar Statul Islamic a apărut câteva luni mai târziu”.

Donald Trump și teroriștii

Nu sunt singurele declarații controversate făcute de Donald Turmp pe tema terorismului. Miliardarul s-a arătat în vafoarea folosirii torturii, prin metoda simulării înecului împotriva teroriștilor. El a afirmat chiar că nu doar teroriștii ar trebui uciși, ci și familiile acestora. Desigur, Donald Trump a revenit asupra declarației, după ce a stârnit dezbateri aprinse, inclusiv în partidul republican. Unii lideri militari au afirmat chiar că nu vor respecta ordinele acestuia.

„Îmi voi utiliza toate puterea legală pentru a-i opri pe acești inamici teroriști. Înțeleg, în același timp, că Statele Unite sunt legate prin legi și tratate și nu voi cere armatei sau altor responsabili să încalce legea”, a încercat apoi Donald Trump să liniștească apele.

Donald Trump și … bombardamentele

O altă gafă incredibilă făcută de Donald Trump are legătură tot cu Statul Islamic. Întrebat de Angerson Cooper, la CNN, despre planul său de a bombarda câmpurile petrolifere ale Statului Islamic, conversația a devenit ușor… incredibilă.

Donald Trump: Le-aș lua averea. Le-aș lua petrolul.
Anterson Coopeer: Nu ar însemna asta să distrugeți bogățiile Irakului?
Donald Trump: Nu, nu este Irak.
Anderson Cooper: Irakienii s-ar putea să nu fie de acord…
Donald Trump: Mă scuzați, nu sunt irakieni.

Donald Trump și Coreea de Nord

Miliardarul susține că se înțelege bine cu toată lumea, însă are și un plan privind negocierile cu lideri pe care nu îi apreciază: Să-i facă să dispară. Cel puțin asta a afirmat candidatul republican, atunci când a fost întrebat despre Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord. “Aș merge la China ca să îl facă pe tipul acela să dispară, într-o oarecare formă, foarte rapid”, a afirmat Donald Trump, la CBS. “Cum l-ați face să dispară? Un asasinat?”, a replicat moderatoarea emisiunii. Donald Turmp a spus că “Nu… Am auzit de lucruri mai rele”.

Într-o altă emisiune, acesta a explicat mai larg care este viziunea sa privind problema Coreei de Nord, țară care se află sub sancțiunile ONU din cauza programului său de arme nucleare

“China deține controlul total. Chinezii au controlul total asupra Coreii de Nord și trebuie să rezolve această problemă, iar dacă ei nu fac asta, noi ar trebui să facem foarte dificil comerțul cu China”, a afirmat Trump, într-o intervenție la canalul de televiziune Fox News.

Citește și: PORTRET| Donald Trump, un președinte controversat. Omul celebru pentru fraza “Ești concediat”, angajat la Casa Albă

Donald Trump și armamentul nuclear

Candidatul republican nu știe ce este triada nucleară, lucru inacceptabil pentru cel care se afla deja în campanie pentru a nominalizarea partidului de șase luni, atunci când a demonstrat acest lucru. Donald Trump a evitat o întrebare privind cele trei componente ale arsenalului nuclear american în cadrul unei dezbateri republicane.

Donald Trump și lansarea bombelor nucleare
Chiar dacă nu știe multe pe despre armele nucleare, Donald Trump nu a respins categoric posibilitatea de a le folosi. Mai întâi el a afirmat ce rost mai are ca americanii să dețină arme nucleare dacă nu le folosesc. Ulterior, el a declarat că nu exclude posibilitatea de a le folosi, inclusiv în Europa. “Spune – Nu voi folosi bombe nucleare în Europa”, i-a spus moderatoarea de la MSNBC, în urma unei discuții pe acest subiect. ”Nu exclud nicio posibilitate. Nu voi folosi bombe, dar nu am de gând să renunț la vreo posibilitate”, a afirmat atunci Donald Trump.

La o săptămână, Barack Obama a fost întrebat despre afirmațiile lui Donald Trump, la summitul securității nucleare.

“Persoana care face asemenea declarații nu știe prea multe despre politica externă sau despre politica nucleară în Peninsula Coreea sau în lume, în general”, a declarat Barack Obama.

Donald Trump, sfătuit de… Donald Trump

Înainte să aibă o echipă de consilieri pe problemele de politică externă, lucru care s-a întâmplat abia în primăvară, Donald Trump s-a consultat cu el însuși pe această temă. “Vorbesc cu mine însumi, în primul rând pentru că am o gândire foarte bună. Știu ce fac”, a afirmat Trump atunci când a fost întrebat despre consilierii săi.

Citește și: Donald Trump și femeile. Cu cine s-a iubit miliardarul

Donald Trump și femeile

Mogulul imobiliar a făcut încă o afirmaţie care pe mulţi i-a lăsat fără cuvinte. Într-o dezbatere, Trump şi-a spus părerea despre femeile care fac avort şi, fără să îşi aleagă deloc cuvintele, a declarat că acestea ar trebui pedepsite.

“Cred că este o problemă foarte serioasă asupra căreia trebuie să luăm o decizia. Sunt pro-viață. Ne-am întoarce la o perioadă anterioară când femeile trebuiau să meargă într-un loc ilegal pentru a face avort, dar trebuie interzis. Trebuie să existe o formă de pedeapsă pentru femei”, a declarat el.

Donald Trump are, de fapt, un istoric privind declarațiile sale controversate și misogine. Jurnaliștii de la The Huffington Post au realizat chiar un top cu cele mai scandaloase afirmații pe care miliardarul le-a făcut de-a lungul timpului.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre ele:

  • “Nu i-aș cumpăra niciodată Ivanei bijuterii decente sau fotografii. De ce să-i ofer bunuri negociabile?”, a afirmat miliardarul într-un interviu acordat Vanity Fair, în 1990.
  • “26.000 de agresiuni sexuale neraportate în armată, doar 238 de condamnări. La ce se așteptau geniile astea când au pus bărbații și femeile împreună?”, a scris Donald Trump pe Twitter, în 2013.
  • “Știi, nu contează cu adevărat cu scrie presa atât timp cât ai o bucată tânără și frumoasă”, a spus Donald Trump, într-un interviu acordat Esquire, în 1991, referitor la relația sa cu presa, dar și la iubitele sale.
  • “Am putea spune că aspectul nu contează, însă este evident că aspectul contează. De exemplu, tu nu ai fi avut această meserie, dacă nu ai fi fost frumoasă”, i-a spus Donald Trump unei jurnaliste.
  • “Dacă Hillary Clinton nu a putut să-și satisfacă soțul, ce o face să creadă că poate să satisfacă America”, a scris Donald Trump pe Twitter, anul trecut, însă între timp a șters mesajul.
  • Angelina Jolie “a fost cu atât de mulți bărbați, încât mă face să par un copil… Nici nu o mai găsesc atrăgătoare”, a spus Donald Trump, în 2006, în timpul unui interviu acordat lui Larry King.
  • “Toate femeile de la The Apprentice (Ucenicul, emisiunea lui Donald Trump – n.r.) au flirtat cu mine – în mod conștient sau nu. Este ceva așteptat”, a scris miliardarul în cartea sa “How To Get Rich, în 2004”.
       
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
BOMBĂ! Ce se întâmplă cu pandemia de covid-19 din ianuarie 2022. Streinu-Cercel face anunțul momentului
Playtech.ro
BOMBĂ! Ce se întâmplă cu pandemia de covid-19 din ianuarie 2022. Streinu-Cercel face anunțul momentului
A murit după ce în spitalul în care a lucrat 40 de ani ca asistentă i s-ar fi pus diagnosticul greşit. "Aţi venit pentru durere de gât?"
Observatornews.ro
A murit după ce în spitalul în care a lucrat 40 de ani ca asistentă i s-ar fi pus diagnosticul greşit. "Aţi venit pentru durere de gât?"
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
HOROSCOP
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
Toate țările trebuie să se pregătească pentru valul de infectări cu Omicron. Anunțul făcut de OMS
Știrileprotv.ro
Toate țările trebuie să se pregătească pentru valul de infectări cu Omicron. Anunțul făcut de OMS
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Tips & tricks de la editorii ELLE ca să-ți alegi cele mai cool piese de sezon
PUBLICITATE
Tips & tricks de la editorii ELLE ca să-ți alegi cele mai cool piese de sezon