MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2012 06:49

Celebrul turn Big Ben va fi redenumit în cinstea Reginei Elisabeta a II-a?

Distribuie

Parlamentului i s-a cerut să onoreze cei 60 de ani petrecuţi de Elizabeth a II-a pe tron printr-un tribut asemănător celui adus Reginei Victoria. În 1860, turnul vestic al Palatului Westminster, denumit original Turnul Regelui, a fost redenumit Turnul Victoria, pentru a o comemora pe Suverană.
Big Ben este porecla turnului cu ceas care se află în capătul estic al Palatului Westminster, însă denumire reală a turnului este St. Stephen’s Tower. Deciziar ar putea fi luată în iunie, cu ocazia jubileului de diamant al Reginei, care va împlini 60 de ani de domnie.
Majoritatea politicienilor importanţi din Anglia sunt de acord cu această măsură, precizând că printr-o asemenea măsură va putea fi onorată cu adevărat Regina.
În istoria de 41 de monarhi ai Marii Britanii şi ai Angliei, de la William Cuceritorul încoace, doar Victoria şi actuala Regină au atins jubileul de diamant, ajungând la 60 de ani pe tron.
Printre altele, la celebrările care vor avea loc în iunie, în cinstea Reginei, vor cânta şi Paul McCartney, Elton John şi Stevie Wonder.

Comentarii