Mergi direct la conținut »
Cerbul filmat în timp ce se juca cu un cal în Suceava ar fi fost ucis de localnici. Romsilva neagă / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cerbul filmat în timp ce se juca cu un cal în Suceava ar fi fost ucis de localnici. Romsilva neagă / VIDEO

Cerbul filmat în timp ce se juca cu un cal în Suceava ar fi fost ucis de localnici. Romsilva neagă / VIDEO

Imaginile cu un cerb filmat în timp ce se juca cu un cal în Breaza, Suceava, au stârnit controverse în rândul iubitorilor de animale. Membrii unei asociații susțin că localnicii au ucis cerbul care s-a apropiat de gospodăriile din comună. De cealaltă parte, reprezentanții Romsilva îndeamnă sesizarea organelor de cercetare penală, în cazul în care este vorba, într-adevăr, despre un caz de braconaj.

Cerbul filmat în timp ce se jucat cu un cal în Breaza, Suceava ar fi omorât de localnici, susțin reprezentanții asociației Wild Bucovina, citați de suceavanews.ro.

„După ce a intrat în pădure, cerbul a fost urmărit și hăituit de persoane din zonă, care l-au omorât și i-au tăiat coarnele cu un bomfaier”, au precizat reprezentanții asociației Wild Bucovina, pentru sursa citată.

De cealaltă parte, oficialii din cadrul Romsilva susțin că „niciunul dintre cele două animale nu a fost rănit, iar cerbul a fugit în pădure”.

„Este regretabil că o organizație lansează acuzații pe baza unor speculații, susținând că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu ar prezenta adevărul referitor la un film video postat pe rețelele de socializare. Colegii noștri de la Ocolul Silvic Breaza, Direcția Silvică Suceava, au surprins un exemplar de cerb în curtea unei persoane fizice, ulterior au monitorizat eliberarea acestuia până când cerbul respectiv a reintrat în pădure. În fondurile cinegetice din zonă sunt zeci de exemplare de cerb, afirmațiile organizației respective că exact acel exemplar de cerb ar fi fost braconat sunt speculații. Este extrem de grav dacă organizația respectivă deține informații sau dovezi despre un act de braconaj și nu a sesizat organele de cercetare penală. Direcția Silvică Suceava nu a fost sesizată despre un caz de braconaj în zona respectivă. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva depune eforturi considerabile pentru monitorizarea faunei și prevenirea și eliminarea actelor de braconaj, prin patrule, înlăturarea dispozitivelor montate de braconieri, acțiuni de prindere a acestora și sesizarea organelor de cercetare penală.”, este mesajul publicat de Romsilva, pe pagina de Facebook a instituției.


Citește și #salvatipipera | VIDEO. Cartierul contrastelor: cum se văd clădirile de sticlă din blocurile de nefamiliști. ”Noi am vrea doar apă caldă…


 

Close
Închide
  Close