De Andreea Radu, Daniel Ionașcu,

Contactată de către Libertatea, Alice Drăghici – avocata lui Borcea în această cauză – a declarat că se așteaptă ca procurorii să facă o contestație, astfel că o hotărâre definitivă ar putea fi dată abia în două luni.

”Deocamdată nu este o hotărâre definitivă. Trebuie motivată hotărârea primei instanțe, judecătorul are 30 de zile la dispoziție. După care probabil DNA va face contestație. Este a patra cerere de liberare a lui Borcea. Mă aștept ca procedurile să dureze circa două luni”, a declarat Alice Drăghici.

Cum arată decizia instanței

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat de sub puterea MEPI nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel București Secția I Penal. (…) Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4.

Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor de plaje și încarcerat de la începutul lunii februarie, i-a spus marți magistratului care a judecat solicitarea sa de eliberare condiționată că a muncit tot timpul și a participat la toate cursurile, programele și activitățile la care s-a putut, chiar și când era în carantină. Borcea a făcut referire, în fața judecătorilor, și la cei 9 copii ai săi, care l-au vizitat în penitenciar.

Borcea are 9 copii


”Am participat în cinci luni de la amânarea cauzei în fiecare zi la cursuri, programe, unele nu au fost creditate, dovadă că nu am mers după câștig, nu puteam la mai multe, am maxim una pe lună, și la muncă și activitate nu aveam cum.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Am fost vizitat de cei 9 copii în penitenciar. Am ținut legătura cu familia. Mi s-a spus că îndeplinesc condiții, am achitat toate prejudiciile, plus peste două milioane de euro penalități”, le-a spus magistraților Cristian Borcea, citat de Mediafax.

„Din carantină am muncit non-stop, nu știu ce să mai fac să obțin eliberarea, vă rog mult să fiți de acord cu eliberarea”, a mai spus el.

Procurorul a cerut respingerea cererii de eliberare condiționată, pe motiv că Borcea nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”.

„Din punctul nostru de vedere, trebuiau evidenţiate aspecte esenţiale în ceea ce priveşte stăruinţa în muncă şi reeducare. Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a spus procurorul în fața instanței.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Borcea a mai avut o cerere de eliberare în luna mai, însă Tribunalul Bucureşti a respins-o.

Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată prin contopirea pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal.

El a mai fost eliberat condiționat în iulie 2018, după ce a executat 4 ani și 4 luni din pedeapsa de 6 ani și 4 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor.

Fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo a fost reîncarcerat pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Citeşte şi:

Cristi Borcea află azi dacă iese din închisoare. Judecătoria Sectorului 4 rediscută cererea lui de eliberare condiționată

Prima imagine cu Valentina Pelinel și cei trei copii. Gemenele Indira și Rania au cucerit mediul virtual

Cristi Borcea, cumpărături din închisoare. Vrea să mai ia un hotel la mare, pe care să-l lase pe mâna primei soții

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens