Mergi direct la conținut »
CFR: Restricții de viteză, impuse pe 16 rute de cale ferată

Numărul tronsoanelor feroviare pe care s-au impus restricții de viteză din cauza temperaturilor caniculare a crescut, în prezent, la 16, potrivit datelor actualizate de CFR Infrastructură, publicate sâmbătă.

Conform graficului oficial, valabil la ora 14:15, restricțiile de viteză în traficul feroviar sunt valabile pe Regionala CF București, pe rutele: Mogoșoaia — Urziceni, București — Videle — Giurgiu Nord, Broșteni — Urziceni, Titu — Golești, București — Brazi, Titu — Golești, respectiv Ploiești Sud — Armășești.

De asemenea, sunt impuse restricții de viteză pe Regionala CF Craiova (Craiova — Piatra Olt), Regionala CF Iași (Bacău — Bicaz), Regionala CF Constanța (Ciulnița — Călărași Sud, Fetești — Țăndărei — Slobozia Veche — Broșteni) și Regionala CF Galați (Buzău — Făurei, Valea Călugărească — Buzău, Râmnicu Sarat — Adjud).

CFR Infrastructură menționează că, pe celelalte tronsoane, traficul feroviar se desfășoară conform graficului de circulație pentru ziua în curs.

Citește și: Atenție! Pe fondul caniculei, apare epuizarea termică. Cine sunt persoanele cele mai afectate, cum se previne și cum se tratează

Compania feroviară a întocmit o listă de măsuri speciale pentru siguranța traficului feroviar, printre care: revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații, avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

În același timp, compania feroviară recomandă călătorilor și în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informatii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet. De asemenea, să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare, să aibă medicația necesară în caz de nevoie, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observa că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

Municipiul București și 19 județe se află sâmbătă, în intervalul orar 10:00 — 21:00, sub Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic.

Citește și: Meteorologii, despre temperaturile de foc: “Este posibil să depăşim maxima istorică”. Câte grade vor fi astăzi

Close
Închide
  Close