De Paul Tecuceanu,

Premierul Chinei, Li Keqiang, a proclamat, vineri, o ”reuşită strategică majoră” în bătălia pe care țara sa o duce cu noul coronavirus, apărut la sfârşitul anului 2019, la Wuhan.

„Noi, fiii şi fiicele naţiunii chineze, am rămas uniţi într-o perioadă extrem de dificilă şi am ridicat un Mare Zid de solidaritate”, a declarat, într-un discurs solemn la deschiderea sesiunii anuale a parlamentului, Li Keqiang.

După ce practic a blocat ţara la sfârşitul lunii ianuarie ca răspuns la epidemie, Beijingul a reuşit să reducă considerabil contagiunea, care a scăzut în ultimele săptămâni la câteva cazuri noi pe zi, potrivit AFP.

Între timp, pandemia s-a extins pe suprafaţa globului.

„Am obţinut o victorie decisivă în apărarea provinciei Hubei şi a capitalei sale Wuhan”, plasate în carantină timp de două luni şi jumătate, a declarat şeful guvernului.

Acesta a subliniat însă „sarcina imensă” rămasă de îndeplinit în faţa consecinţelor economice ale epidemiei. „Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a reduce la minimum pierderile”, a declarat el în faţa deputaţilor.

„Succesul nostru a fost plătit la un preţ ridicat. A fost un preţ ce trebuia plătit şi care a meritat”, a mai spus el, referindu-se la prăbuşirea produsului intern brut în primul trimestru.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor