Mergi direct la conținut »
China cumpără 300 de avioane Boeing cu 37 miliarde de dolari
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > China cumpără 300 de avioane Boeing cu 37 miliarde de dolari

China cumpără 300 de avioane Boeing cu 37 miliarde de dolari

Boeing a semnat, joi, un acord prin care vinde 300 de avioane companiei China Aviation Supplies Holding, în valoare de 37 de miliarde de dolari. Definitivarea tranzacției s-a realizat în timpul vizitei președintelui Donald Trump la Beijing, scrie Reuters.

Boeing și rivalul european Airbus se luptă pentru a câștiga cât mai mult din piața chineză, care înregistrează cea mai rapidă creștere a pieței aviatice din lume. În acest sens, ambele companii și-au deschis centre de asamblare în această țară.

Parcul de avioane al Chinei este în prezent împărțit în mod egal între Boeing și Airbus, dar, având în vedere tranzacția semnată în timpul vizitei lui Trump la Beijing, se pare că Boeing a câștigat un avantaj important în ceea ce privește numărul aparatelor de zbor.

În iulie, China Aviation Supplies a semnat un acord pentru achiziția a 140 de aeronave de la Airbus într-o tranzacție în valoare de 23 de miliarde de dolari, în timpul unei vizite a președintelui chinez Xi Jinping în Germania. În 2015, între trei companii chineze au fost de acord să cumpere alte 300 de avioane de la Boeing în timpul vizitei lui Xi în Statele Unite.


Citește și: Reacția Principesei Elena, mama fostului principe Nicolae: „Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România”


Close
Închide
  Close