Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Scandal între difuzorii de presă și Primărie, în Sectorul 4. Dispar chioșcurile de ziare! (FOTO & VIDEO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV | Scandal între difuzorii de presă și Primărie, în Sectorul 4. Dispar chioșcurile de ziare! (FOTO & VIDEO)

EXCLUSIV | Scandal între difuzorii de presă și Primărie, în Sectorul 4. Dispar chioșcurile de ziare! (FOTO & VIDEO)

Scandal între difuzorii de presă și primărie, în Sectorul 4. Chioșcuri de presă sunt luate de pe trotuare, pe motiv că încurcă lucrările de modernizare. Distribuitorii de presă susțin, însă, că toate chioșcurile au primit somații de desființare și că edilul vrea să le închidă afacerile, fără ca ei să fi făcut nimic ilegal. În tot acest timp, vânzătorii se tem că rămân fără locuri de muncă, iar oamenii se plâng că nu mai găsesc ziare la tarabă.

De Delia Chilianu,

Pe toate chioșcurile de presă din Sectorul 4 sunt puse afișe mari cu mesaje împotriva Primăriei și a edilului Daniel Băluță. De ce? Pentru că, de marți noapte, angajații ADP Sector 4, însoțiți de polițiștii locali, ridică chioșcurile de presă. Atunci a și izbucnit scandalul, când 4 membri ai Asociației Patronale a Difuzorilor de Presă din București (APDPB)  au fost încătușați și ținuți o noapte la audieri, pe motiv că s-ar fi luat la bătaie cu forțele de ordine.

Ionuț Nejloveanu, președintele APDPB, și soția sa au fost și ei duși la Parchet. Bărbatul ne-a vorbit despre tot acest scandal între difuzorii de presă și Primărie. ”Noi, mâine (vineri- n.r.), mergem să depunem plângere penală împotriva șefului de la Poliția Locală Sector 4, a primarului Daniel Băluță și a altor persoane care ne-au bătut în acea seară”, ne-a spus Nejloveanu. Totul a pornit, spun membrii APDPB, de la faptul că primarul le-a garantat că îi lasă până la sfârșitul lunii septembrie, să aducă noi chioșcuri în locul celor vechi, dar nu s-a ținut de cuvânt.

”Până pe 30 septembrie, trebuia să punem noile chioșcuri în trei locații. Pe 8 septembrie, primarul și-a încălcat promisiunea și a început să ridice chioșcuri”, ne-a spus Ionuț Nejloveanu. Până anul trecut, în Sectorul 4 erau 110 chioșcuri de difuzare a presei. În prezent mai sunt 40.

Luni nu vor fi ziare la chioșcuri

Contactat telefonic de Libertatea, primarul Daniel Băluță spune că ridică doar chioșcurile de ziare din zonele unde se fac lucrări publice.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

”Asistăm la o manipulare. Ce fac ei este un act de șantaj. Am ridicat doar cinci chioșcuri, acolo unde facem construcții edilitare, și acestea vor fi relocate”, a declarat Daniel Băluță.

De cealaltă parte, distribuitorii de presă din Sectorul 4 spun că au primit, cu toții, somații de desființare, nicidecum de relocare.

”Primarul nu a respectat graficul de amplasare. Până acum, am tot vorbit cu diverși consilieri și am fost mințiți. Nu ne oprim din acțiunile noastre până nu primim o hârtie oficială din partea primarului”, a mai spus Nejloveanu.

Primarul Daniel Băluță care amenajează Sectorul 4 susține că nu vrea să stea de vorbă cu membrii APDPB care au făcut scandal. Până când ei vor cădea la pace, reprezentanții Asociației Patronale a Difuzorilor de Presă din București vor să facă grevă și anunță că luni vor opri difuzarea presei în tot Bucureștiul și în câteva mari orașe din țară.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Cum arată autostrada A3, între Șoseaua Petricani și Centura Capitalei

VIDEO EXCLUSIV/ De la secretar de CAP la actor în ”Las Fierbinți”! Nea Romu, proprietarul casei în care-și are ”bârlogul” polițistul Robi, e vedetă printre localnici

 
 
Close
Închide
  Close