Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cinci oameni, salvați cu organele donate de un bărbat din Buzău. Un bolnav din Slovenia, printre beneficiari

O echipă de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a prelevat mai multe organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Prin intervenția care a durat nouă ore, medicii vor putea salva viețile a cinci oameni care vor primi organele donate.

Pacientul de 45 de ani a ajuns, sâmbătă, în stare foarte gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Era în comă de gradul III, având un AVC hemoragic, frontal parietal stâng. A rămas internat pe secţia ATI – Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Echipa de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a considerat că este un pacient eligibil unui transplant şi a a luat legătură cu familia pentru a-şi da acordul în acest sens.

Familia și-a dat acceptul pentru efectuarea transplantului, iar medicii au efectuat testele pentru determinarea morții cerebrale pe 31 decembrie 2018.

Echipele de prelevare formate din medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru care s-au prelevat plămânii, o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina care au prelevat ţesuturi s-au alăturat echipei noastre de medici, în realizarea acestui transplant.

„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău acest transplant efectuat acestui pacient este o mare realizare, un mare succes iar spitalul mulţumeşte familiei donatorului pentru acordul dat ca toate organele să fie transplantate. Această prelevare de organe reprezintă o premieră pentru judeţul Buzău, întrucât prelevarea plămânilor s-a putut face cu ajutorul Agenţiei de Transplant Eurotransplant”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Buzău.

Intervenția de prelevare a organelor a durat 9 ore. Medicii au prelevat de la pacient plămânii bilaterali, ficatul, rinichii bilaterali, corneea bilaterală şi tendon bilateral.

sursă foto: spitalulbuzau.ro


Citește și Adevărul despre ruptura dintre Sergiu Nicolaescu și Szobi Cseh. Dezvăluirile omului care a lucrat pe platourile de filmare cu marele regizor și cascadorul lui preferat


 

Close
Închide
  Close