De Bobi Neacșu,

Trei dintre acuzaţi au primit mandate de arestare preventivă, iar alte două persoane, arest la domiciliu. Cei trei bărbaţi care au primit mandate de arestare sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii datelor informatice, spălare a banilor, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, scrie Agerpres.

În ce priveşte cele două femei acuzate în acest dosar, acestea au fost plasate în arest la domiciliu pentru sprijinirea respectiv aderarea la grupul infracţional organizat şi spălare a banilor.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, pe teritoriul României şi a Statelor Unite ale Americii a acţionat o grupare infracţională specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi utilizare de echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică, în vederea efectuării de operaţiuni frauduloase şi spălare de bani.

Cum acţiona gruparea interlopă

Gruparea infracţională, formată din cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada, prin intermediul cărora a fraudat mai multe ATM-uri de pe teritoriul statelor americane Virginia şi Carolina de Nord, arată DIICOT.

Anchetatorii precizează că banii obţinuţi erau trimişi în România de către membrii grupării, prin intermediul unor colete expediate pe nume false şi folosiţi de către aceştia pentru demararea unor investiţii imobiliare.

În urma celor 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Vâlcea şi Brăila, au fost ridicate mai multe dispozitive artizanale de copiere a datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, documente de identitate, telefoane mobile, laptopuri, diverse medii de stocare şi sumele de 48.240 de USD, 63.700 de lei, 10.420 de euro.

Pe teritoriul S.U.A. au fost reţinute alte 8 persoane, membre ale grupului infracţional.

Citeşte şi:

Filmul complet al mitei de 10.000 de euro primite de medicul Mircea Beuran. Cine l-a denunțat pe chirurg

Spitalul Județean Constanța confirmă că analizele bărbatului decedat au fost gata după abia șapte ore de la internare

Ministrul Culturii, după numirea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși: „Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența sculptorului”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare