Mergi direct la conținut »
Cinci români din Italia s-au răsturnat cu mașina într-un canal. Un băiat de 23 de ani este dispărut
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Cinci români din Italia s-au răsturnat cu mașina într-un canal. Un băiat de 23 de ani este dispărut

Cinci bărbați români s-au răsturnat cu mașina în apele canalului navigabil Mincio, la Pozzolo, provincia Mantova din Lombardia. Incidentul a avut loc duminică, 5 mai, în zorii zilei. Patru dintre persoanele implicate, cu vârste cuprinse între 24 și 46 de ani, au fost salvate, dar tânărul Raul Cristian Lăcătușu, în vârstă de 23 ani, este dat dispărut.

Cei cinci români sunt rezidenți în Valeggio sul Mincio (Verona). Prietenii se aflau acolo la pescuit din seara zilei de sâmbătă. Când condițiile meteorologice s-au înrăutățit, cu ploaie și vânt puternic, cei cinci au hotărât să se adăpostească în mașina parcată pe malul canalului, a notat rotalianul.com.

Autoturismul a alunecat în apă

Apoi au pornit motorul pentru a se încălzi și au adormit dar, din nefericire și fără ca cineva să își de-a seama de ce se întâmplă, mașina a alunecat încet de-a lungul malului și a ajuns în canal, scufundându-se.

Autoturismul era parcat pe o porțiune de teren ușor înclinat și probabil, din neatenție, șoferul nu a tras frâna de mână, scrie presa italiană.

Trei dintre victime au reușit să iasă din mașină și să înoate până la mal dând alarma. Au fost auziți de alți pescari care l-au salvat pe a patrulea bărbat, în timp ce nu au reușit să facă nimic pentru cel de-al cincilea. Raul Cristian a ieșit din mașină, dar a fost luat de curent înainte ca unul dintre salvatori să apuce să-l tragă la mal.

În cursul zilei de duminică tânărul român a fost căutat de echipele de pompieri și scafandri, dar ploaia, curenții puternici și apa mare a canalului au făcut ca în cursul după-amiezii căutările să fie suspendate. Ele vor fi reluate în cursul zilei de astăzi.


CORESPONDENȚĂ din Bulgaria | Papa vine în Urziceniul vecinilor! Ultimele pregătiri înainte de sosirea Suveranului Pontif la Rakovski, un orășel de doar 17.000 locuitori

Close
Închide
  Close