Mergi direct la conținut »
Cinci români morți într-un accident în Austria. Printre victime se numără și copii Galerie foto
5imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cinci români morți într-un accident în Austria. Printre victime se numără și copii

Cinci români morți într-un accident în Austria. Printre victime se numără și copii

Cinci români, printre care și doi copii, au murit într-un accident în Austria. Microbuzul înmatriculat în Satu Mare, care se întorceau din Germania, a lovit cu putere cu parapet și a căzut peste un pod, după ce șoferul a pierdut controlul. Singurele care au supraviețuit oribilului accident sunt două femei în vârstă de 60 de ani.

UPDATE 16.20: MAE a anunțat că „Ambasada României la Viena a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în  vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora”, se arată într-un comunicat al instituției.

MAE precizează că în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau opt români.

„Cinci cetăţeni au decedat iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital  pentru îngrijiri medicale”, anunță instituția.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.

„Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite.
Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări”, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

Accidentul a avut loc, duminică, în apropiere de Viena, în jurul orei 6 (ora 7, ora României). Un microbuz înmatriculat în Satu Mare, în care se aflau opt persoane, a lovit violent în gardul de protecție de pe autostradă și apoi a fost proiectat în pilonul unui pod.

„Accidentul este cu atât mai cumplit cu cât una dintre victime a fost proiectată pe carosabil, în fața mașinilor care se deplasau cu viteză,” a spus unul dintre adjuncții de la ISU, potrivit publicației krone.at.

În urma impactului violent, cinci persoane au murit, iar alte două sunt în stare gravă. Potrivit presei austriece, doi dintre cei aflați în stare critică au fost transportați cu elicopterele la spitale din Viena.

sursă foto: krone.at


Citește și Urmările atacurilor de la 11 septembrie 2001, resimțite și în ziua de azi. Copiii crescuți în Manhattan, predispuși la boli cardiace


 

Close
Închide
  Close