MENIU CAUTĂ
02 Mai. 2017 20:38

Cinci persoane, reținute în Franța în urma unei operațiuni antiteroriste

Distribuie

Cinci persoane au fost reținute în Franța, marți, în urma unei operațiuni antiteroriste. Suspecți sunt patru bărbați și o femeie din Rouen și alte două orașe franceze, citează Reuters surse judiciare.

Potrivit acestora, în timpul perchezițiilor din Rouen, poliția a ridicat două pistoale și două puști, arme care erau deținute în mod legal de suspecți.

Operațiunea antiteroristă a făcut parte dintre-o serie de acțiuni demarate de poliția franceză care are informații că se pregătesc mai multe atentate teroriste.

În ultimii doi ani, Franța a fost ținta mai multor atacuri islamiste atât în capitala Paris cât și în alte orașe din țară, 230 de persoane pierzându-și viața în urma acestora.

Autoritățile franceze au intensificat controalele și au crescut numărul forțelor de ordine înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care urmează să aibă loc pe 7 mai.

Înainte de primul tur de scrutin, poliția franceză a arestat doi bărbați în Marsillia, suspectați că plănuiau un atentat la urne, iar câteva zile mai târziu a avut loc un atac armat pe Champs Elysees în urma căruia un polițist și-a pierdut viața.

Măsuri de securitate suplimentare pentru alegerile din Franța

După ce primul tur al alegerilor prezidențiale din franța a fost marcat de măsuri de securitate suplimentare după atacul jihadist asupra polițiștilor de pe Champs-Elysees, autoritățile franceze intenționează să facă același lucrur și pentur turul secund din 7 mai.

Aproximativ 50.000 de poliţişti şi jandarmi, precum şi 7.000 de soldaţi, vor fi desfăşuraţi pentru a-i proteja pe alegătorii din Franţa. În Paris, numărul polițiștilor desfășurați au fost suplimentat. 'Se va asigura un gardian suplimentar şi o consolidare a personalului la orice secţie de vot care are nevoie de aceste măsuri', a declarat un oficial al primăriei Parisului.

 

Loading...
Comentarii