MENIU CAUTĂ

Cinci persoane, reținute în Franța în urma unei operațiuni antiteroriste

Distribuie

Cinci persoane au fost reținute în Franța, marți, în urma unei operațiuni antiteroriste. Suspecți sunt patru bărbați și o femeie din Rouen și alte două orașe franceze, citează Reuters surse judiciare.

Potrivit acestora, în timpul perchezițiilor din Rouen, poliția a ridicat două pistoale și două puști, arme care erau deținute în mod legal de suspecți.

Operațiunea antiteroristă a făcut parte dintre-o serie de acțiuni demarate de poliția franceză care are informații că se pregătesc mai multe atentate teroriste.

În ultimii doi ani, Franța a fost ținta mai multor atacuri islamiste atât în capitala Paris cât și în alte orașe din țară, 230 de persoane pierzându-și viața în urma acestora.

Autoritățile franceze au intensificat controalele și au crescut numărul forțelor de ordine înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care urmează să aibă loc pe 7 mai.

Înainte de primul tur de scrutin, poliția franceză a arestat doi bărbați în Marsillia, suspectați că plănuiau un atentat la urne, iar câteva zile mai târziu a avut loc un atac armat pe Champs Elysees în urma căruia un polițist și-a pierdut viața.

Măsuri de securitate suplimentare pentru alegerile din Franța

După ce primul tur al alegerilor prezidențiale din franța a fost marcat de măsuri de securitate suplimentare după atacul jihadist asupra polițiștilor de pe Champs-Elysees, autoritățile franceze intenționează să facă același lucrur și pentur turul secund din 7 mai.

Aproximativ 50.000 de poliţişti şi jandarmi, precum şi 7.000 de soldaţi, vor fi desfăşuraţi pentru a-i proteja pe alegătorii din Franţa. În Paris, numărul polițiștilor desfășurați au fost suplimentat. ”Se va asigura un gardian suplimentar şi o consolidare a personalului la orice secţie de vot care are nevoie de aceste măsuri”, a declarat un oficial al primăriei Parisului.

 

Citește mai multe despre Alegeri, Franța și terorism pe Libertatea.

Comentarii